El Consell destina 6,5 milions en ajudes per al sector turístic

L’objectiu és mantindre actiu aquest sector, que tindrà una normalitat més lenta una vegada finalitze la crisi sanitària.

El Consell destina 6,5 milions en ajudes per al sector turístic

El ple del Consell ha aprovat un decret d’ajudes directes de 6,5 milions d’euros per a empreses turístiques que s’han vist durament castigades per la pandèmia de la Covid-19.

L’objectiu és donar suport i mantindre actiu aquest sector, que representa el 15% del PIB de la Comunitat Valenciana, i que tindrà una normalitat més lenta una vegada finalitze la crisi sanitària.

Dues línies d’ajudes

Aquest decret recull dues línies diferenciades d’ajudes. La primera està dirigida a donar suport econòmic a persones treballadores autònomes i pimes que desenvolupen les seues activitats en el sector turístic de la Comunitat Valenciana i estiguen adherides al programa CreaTurisme, tinguen la distinció Sicted o siguen agències de viatge.

La segona va destinada a entitats i empreses adherides a Meditarranew Musix / Mediterranew Fest de Turisme Comunitat Valenciana, amb data del 14 de març i l’entrada en vigor del Reial decret 463/2020.

També beneficiaran les agències de viatge, atés que la seua activitat es considera imprescindible per a la difusió i comercialització de l’oferta i per a articular en la Comunitat Valenciana la gestió de viatges de terceres agències de la resta d’Espanya o de mercats emissors internacionals.

La quantia de les ajudes per a aquesta primera línia de subvencions directes ascendirà a 2.500 euros per a les persones obligades a la suspensió d’activitats. Les subvencions són complementàries a les que pogueren haver aprovat altres departaments de la Generalitat i del Govern d’Espanya.

No obstant això, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha explicat que aquestes ajudes no seran compatibles amb la línia de subvencions per a autònoms. Així, aquests hauran de triar entre l'ajuda específica per a aquest col·lectiu o l'aprovada per al sector turístic. Si ja han formalitzat la petició per a la primera, han de renunciar a aquesta ajuda i demanar la segona.

La sol·licitud es presentarà de manera telemàtica en la seu electrònica de Turisme Comunitat Valenciana entre el 4 de maig i el 30 de juny.

També et pot interessar