El Consell destina 6,5 milions en ajudes per al sector turístic

L’objectiu és mantindre actiu aquest sector, que tindrà una normalitat més lenta una vegada finalitze la crisi sanitària.

VÍDEO | El Consell destina 6,5 milions en ajudes per al sector turístic

El ple del Consell ha aprovat un decret d’ajudes directes de 6,5 milions d’euros per a empreses turístiques que s’han vist durament castigades per la pandèmia de la Covid-19.

L’objectiu és donar suport i mantindre actiu aquest sector, que representa el 15% del PIB de la Comunitat Valenciana, i que tindrà una normalitat més lenta una vegada finalitze la crisi sanitària.

Dues línies d’ajudes

Aquest decret recull dues línies diferenciades d’ajudes. La primera està dirigida a donar suport econòmic a persones treballadores autònomes i pimes que desenvolupen les seues activitats en el sector turístic de la Comunitat Valenciana i estiguen adherides al programa CreaTurisme, tinguen la distinció Sicted o siguen agències de viatge.

La segona va destinada a entitats i empreses adherides a Meditarranew Musix / Mediterranew Fest de Turisme Comunitat Valenciana, amb data del 14 de març i l’entrada en vigor del Reial decret 463/2020.

També beneficiaran les agències de viatge, atés que la seua activitat es considera imprescindible per a la difusió i comercialització de l’oferta i per a articular en la Comunitat Valenciana la gestió de viatges de terceres agències de la resta d’Espanya o de mercats emissors internacionals.

La quantia de les ajudes per a aquesta primera línia de subvencions directes ascendirà a 2.500 euros per a les persones obligades a la suspensió d’activitats. Les subvencions són complementàries a les que pogueren haver aprovat altres departaments de la Generalitat i del Govern d’Espanya.

No obstant això, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha explicat que aquestes ajudes no seran compatibles amb la línia de subvencions per a autònoms. Així, aquests hauran de triar entre l'ajuda específica per a aquest col·lectiu o l'aprovada per al sector turístic. Si ja han formalitzat la petició per a la primera, han de renunciar a aquesta ajuda i demanar la segona.

La sol·licitud es presentarà de manera telemàtica en la seu electrònica de Turisme Comunitat Valenciana entre el 4 de maig i el 30 de juny.

També et pot interessar

stats