El Consell destina 32 milions a pal·liar l’impacte de la Covid-19 en l’educació i el sector cultural i esportiu

La Generalitat invertirà 4,8 milions d’euros per a dotar els tres hospitals de campanya de Castelló, València i Alacant.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, aquest divendres
La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, aquest divendres

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha explicat les mesures aprovades pel Consell per a frenar l’impacte de la Covid-19. Entre d'altres, ha explicat que el Consell ha aprovat un decret llei de mesures urgents en l’àmbit educatiu, cultural i esportiu, amb una dotació de més de 32 milions d’euros.

En l’apartat de la cultura i l’esport, l’executiu valencià posarà en marxa mesures que afavoreixen la reprogramació i la reactivació d’activitats i esdeveniments, i flexibilitzarà els procediments d’execució i justificació de les activitats subvencionades.

Cinc milions per als hospitals de campanya

La vicepresidenta també ha anunciat la contractació de 4,8 milions d’euros per a dotar els tres hospitals de campanya amb 1.100 llits en total. Els tres hospitals estan en fase de construcció a València, Alacant i Castelló.

La Conselleria de Sanitat, per la seua banda, destinarà 97 milions d’euros a recondicionar espais assistencials com l'antic hospital La Fe de València i a adquirir material sanitari o equipament mèdic.

Reforç en l'atenció a famílies

El Consell també ha aprovat el decret per a subvencions a 231 entitats locals per a reforçar l’atenció a famílies, especialment a les més vulnerables. Aquesta línia de treball està dotada amb 11,5 milions d’euros, procedents del Consell de Ministres.

La petició d'ajudes dels autònoms, a partir de dimecres

D'altra banda, l'executiu valencià ha aprovat les ajudes anunciades als autònoms, que rebran entre 750 i 1.500 euros, en funció de la reducció de la facturació que hagen patit. Les sol·licituds seran telemàtiques i el termini de presentació començarà el dimecres 8 d’abril, a les 9:00 hores, i finalitzarà el 4 de maig, a les 9:00 hores. Després hi haurà un termini de tres mesos per a respondre i al lloc web de Labora se'n podrà trobar tota la informació.

També et pot interessar

stats