El Consell destina 30 milions a persones afectades per ERTO amb rendes baixes

Donarà ajudes de 150 euros a 200.000 treballadors afectats per un expedient de regulació temporal d'ocupació.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, aquest dijous
El president de la Generalitat, Ximo Puig, aquest dijous / À Punt NTC

La Generalitat i els agents socials han signat un acord per a fer front a la crisi socioeconòmica provocada per la Covid-19. Un total de 200.000 treballadors i treballadores afectats per expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) podran demanar una ajuda de 150 euros per a pal·liar la disminució d’ingressos a causa de la reducció de l’activitat econòmica. També podran sol·licitar ajudes les persones que hagen hagut de reduir la jornada laboral per a cuidar menors o majors i que també hagen vist el sou reduït.

Per a alleugerir la reducció de renda dels afectats per ERTO, el Consell ha obert una línia d’ajudes de 30 milions d’euros que provenen d’aportacions de diferents conselleries, com ara Hisenda o Economia. Uns altres tres milions d’euros de la Conselleria d’Economia es destinaran finançar ajudes de fins a 600 euros per als treballadors i treballadores que hagen hagut de reduir la seua jornada laboral total o parcialment per a cuidar a familiars.

L’acord s’implementarà a través d’un decret llei que es publicarà demà i les persones interessades hauran de demanar-les a l’Agència Tributària Valenciana.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, el president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), Salvador Navarro, i els secretaris generals d’UGT PV, Ismael Sáez Vaquero, i CCOO PV, Arturo Lopez León, s’han mostrat satisfets amb aquest acord, que situa la Comunitat Valenciana al capdavant del diàleg social en l’Estat per a mitigar la devastadora situació econòmica i d’ocupació que deixa la Covid-19.

Puig ha valorat la voluntat comuna d’ajudar les persones amb rendes amb dificultats i d’enfortir la societat valenciana. Per a Arturo León (CCOO) l’acord és l’inici d’un camí per a pal·liar les conseqüències devastadores de la pandèmia i un punt d’eixida per a la reconstrucció després. Ha reconegut que no són ajudes suficients “però és un inici de camí important”, ha destacat. Des d’UGT, Ismael Sáez, ha remarcat que aquest diàleg econòmic i social signat hui representa que “el Botànic II posa per davant a les persones” perquè el sofriment siga menor i que s’isca quan abans de la crisi sanitària i econòmica.

El president de la CEV, Salvador Navarro, ha destacat que aquestes són només les mesures aprovades aquesta setmana i ha recordat que anteriorment han posat en marxa ajudes per als autònoms. L’acord, ha dit, “és un de tants dels que traurem de les negociacions que tindrem en les pròximes setmanes”. Assumeix, però. que aquestes subvencions són limitades per l’infrafinançament que pateix la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats