El Consell destina 2,6 milions d'euros als vivers i protectores d'animals

Aprova també anticipar les ajudes a les entitats sense ànim de lucre i ONG.

El Consell destina 2,6 milions d'euros als vivers i protectores d'animals
El Consell destina 2,6 milions d'euros als vivers i protectores d'animals

El ple del Consell ha aprovat aquest divendres noves mesures per a fer front a la pandèmia de coronavirus, com ara un decret llei que permetrà anticipar el 100% de les subvencions a les entitats del tercer sector (associacions sense ànim de lucre i ONG).

També ha donat llum verda a un paquet d'ajudes de 2,6 milions d'euros per al sector dels vivers de plantes que han perdut entre el 50 i el el 80% de la facturació per la crisi sanitària. Aquestes subvencions també van destinades a les protectores d'animals, que han vist augmentat el nombre de mascotes abandonades durant el confinament. Les empreses viveristes podran optar a un màxim de 30.000 euros d'ajudes, mentre que les protectores d'animals a un màxim de 2.500 euros.

Així ho ha explicat en roda de premsa telemàtica la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, qui ha informat també que també s'ha aprovat la declaració d'emergència per a la contractació del subministrament de 262.000 màscares i mampares per a centres docents.

A més, s'ha acordat la contractació d'emergència per 35.000 euros del subministrament de l'equipament per a celebrar videoconferències en trenta sales dels membres del Consell i altres alts càrrecs, i destinar 266.000 euros a publicitat en mitjans de comunicació per a informar de les mesures de protecció en el transport públic durant la desescalada.

També et pot interessar

stats