El Consell demanarà a Sánchez que paralitze els desnonaments fins a finals de 2021

Sols al juny se'n van executar 195 a la Comunitat Valenciana, per això la PAH veu necessària una moratòria.

El Consell s'ha compromés a duplicar el parc de vivenda pública en la pròxima dècada
El Consell s'ha compromés a duplicar el parc de vivenda pública en la pròxima dècada / Europa Press

Que cap família es veja al carrer durant la pandèmia per l’execució d’un desnonament. Aquesta és la reivindicació que la Generalitat traslladarà al govern espanyol, tal com s’ha compromés aquest dimarts el vicepresident segon del Consell i també conseller d'Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, en la reunió que ha mantingut amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH).

En declaracions a À Punt, Martínez Dalmau ha explicat que traslladarà al govern de Sánchez, que és qui té les competències, que aprove “una moratòria perquè cap família sense alternativa habitacional siga desnonada durant la pandèmia, que de segur s’allargarà durant tot el pròxim any”.

Aquesta era una de les reivindicacions de la PAH, que preveu un “daltabaix” derivat de la crisi econòmica que ha obert la pandèmia. “Estem rebent una gran quantitat de famílies desnonades, bé per execució hipotecària, bé pels fons voltor que tenen gent de lloguer i no volen renovar-li el contacte”, explicaven.

Per això, aquesta plataforma ha reclamat un nou decret que suspenga en plena segona onada qualsevol desnonament que afecte famílies en situació vulnerable. Almenys fins que entre en vigor la pròxima llei de vivenda estatal, que impossibilitaria executar-los si no hi ha una alternativa residencial.

Ampliació del parc públic d'habitatges

Una regulació que implica, conseqüentment, la necessitat d'ampliar l'habitatge públic, una qüestió que depén de l'administració autonòmica. Pel que fa a això, el titular d'Habitatge admés que, ara per ara, no hi ha prou vivenda pública a la Comunitat Valenciana, però ha avançat que el pla Hàbitat, aprovat pel Consell, preveu duplicar l’habitatge públic en deu anys, i l'any que ve la Generalitat destinarà més de 40 milions per a ampliar el parc públic d'habitatge, dels quals deu milions es destinaran als ajuntaments.

El segon trimestre d’enguany, i a pesar que els jutjats només van funcionar del 4 al 30 de juny, a la Comunitat Valenciana es van executar 195 desnonaments, una mitjana d'11 cada dia.

També et pot interessar

stats