El Consell demanarà el pas a la fase 2 de tota la Comunitat Valenciana aquesta setmana

Així ho ha comunicat el president Ximo Puig, que ha explicat que no s'ha demanat abans per "prudència".

VÍDEO | El Consell demanarà el pas a la fase 2 de tota la Comunitat Valenciana aquesta setmana

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell presentarà durant aquesta setmana la documentació per a demanar que tota la Comunitat Valenciana passe a la fase 2, i ha afirmat que fins ara no s'havia fet aquesta demanda per "prudència, responsabilitat i per no anar cap enrere".

Puig ha recordat també que dilluns és la primera reunió de la taula de diàleg social i espera que s'hi aconseguisca establir un acord entre les institucions i les entitats socials, ja que, "els avanços que més quallen són els adoptats en el marc del diàleg social".

En aquest sentit ha recordat que l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE) ha presentat aquesta setmana un informe que serà "el punt de partida per a l'avanç", ja que radiografia la situació actual i dibuixa un itinerari per a la dècada que ve. "Cal reduir la bretxa que ens separa de la mitjana estatal en la renda i recuperar el finançament que ens toca", ha afegit.

Incidència de la Covid-19 per municipis

Després de l'última reunió mantinguda amb el president del govern, Pedro SánchezPuig ha anunciat que la pròxima setmana es faran públiques les dades de la incidència de la pandèmia per municipis, ha defensat el valor de la prudència de no passar de fase a qualsevol preu, per a “aconseguir una reactivació sana i robusta” i ha agraït a la societat valenciana la seua comprensió.

El president de la Generalitat s’ha mostrat partidari de mantindre l’estat d’alarma en l’últim tram de la desescalada, però ha demanat que “s’avance molt més ràpidament en una major capacitat de decisió de les comunitats autònomes”. Qüestions relacionades amb les franges horàries, l’ús de les platges o els límits locals i provincials “han de poder decidir-se des de l’àmbit autonòmic”, ha remarcat Puig.

El president també ha expressat la seua voluntat de “desprovincialitzar” el marc de referència de la desescalada i seguir avançant de manera conjunta tota la comunitat.

Un decret regularà l'accés a les platges

El cap del Consell ha celebrat la decisió del govern espanyol d’obrir el territori al turisme estranger, però ha insistit que la millor garantia per a la recuperació del sector és la creació d’un espai Schengen sanitari. Puig ha dit que aquesta setmana continuarà treballant-se en el decret de la Generalitat que regularà l'ús de les platges, un text que es consensuarà amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

El president també li ha traslladat a Pedro Sánchez la necessitat de trobar “una solució per al cost econòmic que l’ús de les mascaretes representa” i la conveniència de crear una agència estatal de salut pública amb presència de les comunitats autònomes per a afrontar amb major fortalesa futures epidèmies.

També et pot interessar

stats