El Consell decidirà en els pròxims dies si implanta la mascareta obligatòria i la flexibilització dels aforaments

Puig ressalta que la prioritat és la salut, però la Generalitat estudia “les repercussions econòmiques”.

Dos joves passegen per la vora de la mar a Andalusia, on les mascaretes són obligatòries, fins i tot, a la platja
Dos joves passegen per la vora de la mar a Andalusia, on les mascaretes són obligatòries, fins i tot, a la platja / Efe

El Consell decidirà en els pròxims dies si implanta l'ús obligatori de la mascareta com a mesura preventiva per a evitar la propagació del coronavirus, així com unes altres mesures relacionades amb la flexibilització de l’aforament de determinats espais. Ho ha avançat el president de la Generalitat, Ximo Puig, a Alacant.

Segons ha manifestat el cap del Consell, estan estudiant, “intentant equilibrar el que té a veure amb la salut, que és la gran prioritat”, amb “les repercussions econòmiques que totes les decisions tenen”. Una vegada superada aquesta fase d’estudi, el Consell adoptarà una resolució “en els pròxims dies”.

La majoria de les comunitats veïnes, Catalunya, Aragó, Balears i Múrcia, ja han implantat la mascareta de manera obligatòria. No obstant això, Puig ha apel·lat a la responsabilitat individual i la corresponsabilitat perquè “no pot haver-hi un policia darrere de cada persona”.

Ha recordat que l'ús de la màscara ja és obligatòria en determinats espais i moments, per la qual cosa del que s'està parlant “no és de mascareta obligatòria si o no, sinó si d'ampliar l'obligatorietat en uns altres àmbits”.

Els brots, sota control

Sobre els brots de coronavirus detectats en la Comunitat, el president de la Generalitat ha assegurat que en aquests moments estan tots controlats, encara que ha indicat que “no es pot parlar de control absolut”, perquè “la societat sense risc no existeix”.

Així mateix, el cap del Consell ha assenyalat que en tots els brots s'ha pogut fer el traçat de la xarxa de contactes, actuar directament i encapsular-los, i ha destacat que en aquests moments les xifres d'hospitalitzacions són “molt baixes” en la Comunitat, encara que ha rebutjat fer “el més mínim triomfalisme”.

També et pot interessar

stats