El Consell es decanta per ampliar les actuals restriccions fins al mes de març

La interdepartamental valorarà aquest dijous prorrogar 15 dies més les mesures preventives, que expiren dilluns.

Controls a la ciutat de València pel tancament perimetral dels caps de setmana
Controls a la ciutat de València pel tancament perimetral dels caps de setmana / Biel Aliño (Efe)

El Consell proposarà ampliar quinze dies més les actuals restriccions contra la pandèmia, la vigència de la qual acaba dilluns que ve, segons han confirmat a À Punt Mèdia, fonts de Presidència de la Generalitat.

El cap del Consell presidirà aquest dijous la comissió interdepartamental de la Generalitat per a la prevenció i actuació contra la Covid-19, en què previsiblement s'acordarà aquesta pròrroga. L'objectiu de l'executiu valencià és consolidar la reducció dels contagis fins a principis de març quan, si l'evolució de la pandèmia és favorable, valoraria alçar les mesures.

Entre aquestes hi ha el tancament total de la restauració i del comerç no essencial a les 18 hores; el toc de queda entre les 22 hores i les 6 del matí; el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana i el confinament de les setze ciutats de la Comunitat de més de 50.000 habitants els caps de setmana.

El president de la Generalitat ja va assenyalar diumenge que tot i la lleugera millora dels indicadors de la pandèmia, la passada setmana no s'estava en disposició de “flexibilitzar les restriccions”. Tot i la reducció de contagis des de principi de febrer, la Comunitat Valenciana es manté al capdavant d'Espanya en incidència hospitalària, amb 965,15 casos per cent mil habitants en els últims catorze dies.

També et pot interessar

stats