El Consell d’Infermeria critica amb duresa el govern espanyol pel cas de les mascaretes defectuoses

Asseguren que les mascaretes retirades s’han usat durant deu dies i els professionals estan desprotegits.

Sanitaris atenen una pacient a la porta d'un hospital
Sanitaris atenen una pacient a la porta d'un hospital / Europa Press

La remesa de mascaretes que el Ministeri de Sanitat ha ordenat retirar aquesta setmana en considerar-les defectuoses perquè no complien les directrius europees, han estat utilitzant-se des del 9 d’abril, segons ha confirmat Isabel Camacho, infermera assistencial d’atenció primària a Guadalajara i vicetresorera del Consell General d’Infermeria, l’entitat que agrupa els col·legis professionals d’infermers i infermeres de tot Espanya.

“És una situació molt greu”, ha criticat Camacho. “Els professionals estaven usant aquestes mascaretes confiant que estaven protegits, quan realment no era així”.

Segons el Consell General d’Infermeria, “aquesta podria ser una de les principals raons per la qual els contagis del col·lectiu de professionals de la sanitat continuen disparant-se”. Aquest divendres eren 29.467 els i les professionals infectats, el que representa el 15,67% dels casos confirmats. Una enquesta entre personal d’infermeria mostra que 70.000 infermeres han tingut símptomes compatibles amb la Covid-19.

“Després d’haver d’esperar setmanes per a rebre material de seguretat, ara resulta que una part del que ha arribat és defectuós i no compleix les garanties necessàries. Volem recordar que el personal sanitari estan jugant-se la vida mentre els responsables polítics no són capaços de garantir l’eficàcia i la seguretat dels materials que compren, com aquestes mascaretes o els milers de test defectuosos”, ha denunciat el president del Consell General d’Infermeria, Florentino Pérez Raya.

Des d’aquest òrgan reclamen a Sanitat que professionalitze la gestió de la pandèmia i impulse una coordinació real entre les comunitats autònomes i que, per damunt de tot, garantisca la protecció dels professionals que treballen en primera línia de la crisi.

També et pot interessar

stats