El Consell d’Immigració de València demana la regularització dels migrants irregulars

L’òrgan sol·licita a Ribó “una atenció específica” per al col·lectiu per “l'alt risc d’exclusió social i econòmica” durant la pandèmia.

VÍDEO | El Consell d’Immigració de València demana la regularització dels migrants irregulars

El Consell Local d’Immigració i Interculturalitat de València ha demanat la "regularització urgent i extraordinària" dels migrants en situació administrativa irregular que a hores d’ara estan a Espanya. Així li ho han fet saber a l’alcalde, Joan Ribó, perquè ho trasllade al govern espanyol i es garantisquen els drets de totes les persones.

Aquest Consell considera que l'actual "situació d'urgència i excepcionalitat" derivada de la crisi sanitària i social generada fa "necessària" una regularització de persones migrades, com preveu el Reial decret 557/2011.

Així mateix, les associacions que integren aquest òrgan han reclamat “una atenció específica” a aquest col·lectiu social davant de la pandèmia. El Consell afirma que, en el cas dels migrants, existeix un "alt risc d'exclusió social i econòmica, especialment per a aquells mancats de documentació i xarxes familiars o socials", una situació "agreujada de manera alarmant pel confinament i l'estat d'alarma, i que ha generat grans dificultats per a accedir a drets i a condicions de vida dignes".

Dificultats derivades de l’economia submergida

El Consell Local d’Immigració considera que les persones que subsisteixen de l’economia submergida no poden optar a les mesures extraordinàries per a fer front a la crisi, "però tampoc a cap mena d'ingressos". D’altra banda, les persones sol·licitants d'asil no poden empadronar-se o demanar cita per a regularitzar-se la situació.

També considera que les persones amb menors al seu càrrec, "la gran majoria vivint en pisos reduïts compartits", no poden fer front a l'alimentació, al lloguer ni a disposar d'ordinador i wifi per a seguir l'escolaritat.

De la mateixa manera, destaquen que “gran quantitat” de persones migrades es dediquen a activitats laborals essencials. "Per això estan especialment exposades al contagi del virus, ja que no disposen dels equips de protecció i seguretat necessaris", com els que treballen en la neteja en l'àmbit domèstic i sanitari i en l'atenció a persones majors, entre altres.

També et pot interessar

stats