El Consell crearà un catàleg de platges d'acord amb el risc i el grau de protecció contra la Covid-19

La Generalitat ha aprovat la regulació per a garantir més seguretat a les platges valencianes.

Imatge de la platja de València
Imatge de la platja de València / Efe.

El ple del Consell ha aprovat la creació d'un catàleg especial de platges de la Comunitat Valenciana i els criteris per a classificar-les d'acord amb el seu risc i grau de protecció a la Covid-19. L'acord també inclou l'obligació que els municipis elaboren plans de seguretat i salvament per a les zones de bany i detalla amb quins elements de prevenció s'ha de comptar per a afrontar situacions d'emergència de caràcter ordinari i extraordinari (com l'actual pandèmia), així com les mesures de coordinació que s'han d'aplicar.

Segons ha explicat la vicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple, el decret regula les normes de seguretat i la coordinació d'emergències per a les platges i les classifica en lliures, perilloses o d'ús prohibit. Aquesta divisió depén de l'existència de corrents, la contaminació, la fauna de risc com les meduses o condicions meteorològiques o del terreny que puguen suposar un perill. A les platges no classificades com d'ús prohibit es determinarà també el grau de protecció segons les diferents temporades. Aquest podrà ser baix, moderat o alt, i serà determinat per als ajuntaments i es reflectirà en el corresponent pla de seguretat i salvament.

Aquestes mesures estan dissenyades per a garantir la seguretat en les zones de bany en tots els àmbits i en particular pel el coronavirus i els nous usos socials que imposa la lluita contra la pandèmia.

D'altra banda, Oltra ha informat de cinc acords diferents en matèria de promoció turística i que pretenen impulsar aquesta activitat que tant de pes té en l'economia valenciana.

També et pot interessar

stats