El Consell confia que el govern espanyol presente al novembre un esborrany de la reforma del finançament

Oltra ha posat en relleu que Espanya està patint una pandèmia i per això mostra “flexibilitat”.

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell
La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell / Europa Press

El Consell confia que el mes de novembre el govern espanyol pose damunt de la taula un primer esborrany de la reforma del sistema de finançament que frene la "sagnia" que pateix la Comunitat Valenciana.

Així ho ha afirmat la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, en ser preguntada sobre si manté la confiança que el canvi del model puga dur-se a terme en un termini raonable atés que el pacte pel qual Compromís va donar suport a la investidura de Pedro Sánchez contemplava que hi hauria un primer esborrany en huit mesos i ja s'ha complit aquest termini sense que hi haja un document.

"Continuem tenint la confiança en el compromís de Sánchez de presentar al novembre un primer esbós del sistema de finançament", ha dit Oltra, que ha posat en relleu que Espanya està patint una pandèmia i ha mostrat per això "flexibilitat".

Preguntada sobre el decret de romanents municipals que dijous passat va tombar el Congrés dels Diputats, ha indicat que és una qüestió que no s'ha parlat en el si del Consell perquè no l'afecta de manera directa. Respecte a si confia en la gestió que està realitzant la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha assenyalat que el valencià és un govern "molt confiat" i aquesta confiança és important per a avançar.

També et pot interessar

stats