El Consell aprovarà un decret llei amb sancions per a qui no complisca la normativa sanitària

Les multes per infraccions relacionades amb el coronavirus es destinaran a la lluita contra la pandèmia

El president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la reunió de coordinació entre la Generalitat i les forces de seguretat.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la reunió de coordinació entre la Generalitat i les forces de seguretat. / À Punt NTC

La Generalitat i les forces i cossos de seguretat s'han reunit aquest dimarts per a abordar el control d'espais públics després de decretar-se l'ús obligatori de la mascareta dissabte passat, amb l'objectiu de “plantejar de quina manera ser més eficients per a preservar la convivència”.

Així, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el pròxim ple del Consell aprovarà un decret llei per a plasmar el règim sancionador que s'aplicarà a qui no complisca amb els objectius marcats per l'autoritat sanitària. Ha dit, a més, que les multes recaptades a partir de les infraccions que es posen a la ciutadania o establiments serviran per a finançar els costos de les mesures que s'implanten des de l'administració per a evitar que la pandèmia es propague a la Comunitat Valenciana.

Com ja va explicar, actualment els brots de Covid-19 actius al territori valencià estan “molt diversificats i són xicotets, moltes vegades determinats per celebracions familiars i alguns, per l'oci”. Per això, no creu que s'hagen de prendre mesures generalistes, sinó anar adaptant-les a la realitat.

També et pot interessar

stats