El Consell aprovarà ajudes directes a autònoms de 1.500 i 750 euros

Puig ha dit que aquestes ajudes s’habilitaran de manera immediata perquè puguen arribar ràpidament al conjunt d’autònoms valencians.

El Consell aprovarà ajudes directes a autònoms de 1.500 i 750 euros
El Consell aprovarà ajudes directes a autònoms de 1.500 i 750 euros

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que aquest divendres el ple del Consell aprovarà una iniciativa de la Conselleria d’Economia que consisteix en ajudes directes a autònoms de 1.500 o 750 euros, per als autònoms que hagen perdut la totalitat o part de l’activitat per la crisi del coronavirus. Segons ha afirmat, s’habilitaran de manera immediata perquè puguen arribar ràpidament al conjunt d’autònoms valencians.

El cap del Consell s'ha reunit aquest dijous per videoconferència amb representants empresarials i sindicals per a abordar quines actuacions de caràcter socioeconòmic calen per a fer front a la situació originada per la pandèmia de coronavirus. En la roda de premsa posterior, ha avançat que el Consell adoptarà mesures que pretenen arribar allà on el pla de contingència del govern d'Espanya no arribe.

Per a Puig, el dels autònoms és el col·lectiu que "més desfavorit" se sent en aquest pla de xoc, i per això el Consell vol atendre el lucre cessant que estan patint. “Hem pensat que és molt important donar una resposta als autònoms”, ha resumit. El president de la Generalitat ha assegurat també que la intenció és agilitzar aquestes ajudes de manera immediata en col·laboració amb l’Institut Valencià de Finances (IVF).

Ha anunciat, a més, la voluntat del Consell de presentar la setmana pròxima diverses mesures dirigides als treballadors i treballadores sotmesos a un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO).

Pagament a proveïdors

Puig també ha parlat de la situació financera de la Generalitat i ha explicat que en els pròxims dies el Consell espera tindre liquiditat per pagar els creditors, una actuació que encara no es pot atendre. El Consell assegura que ja està pagant i espera rebre entre 600 i 700 milions d’euros per a avançar en els pagaments a proveïdors.

També et pot interessar

stats