El Consell aprova en un ple extraordinari la paga extra als sanitaris per la pandèmia

Es compensarà el personal públic que va treballar des del 14 de març fins al 21 de juny, el primer estat d'alarma.

Personal sanitari, en una imatge d'arxiu
Personal sanitari, en una imatge d'arxiu

El Consell, que s’ha reunit aquest dilluns en un ple extraordinari, ha aprovat un decret llei per a regular la paga extra del personal sanitari i dels serveis socials per l'esforç fet durant la primera onada de la pandèmia la primavera passada.

La norma estableix una compensació global de 43,7 milions d’euros, que es repartiran entre els empleats de forma proporcional d’acord amb el temps treballat, el sector i la categoria professional. També es computarà el temps transcorregut en situació d'incapacitat temporal a causa de la Covid-19, bé per resultat positiu, bé en aïllament per contacte.

Al voltant de 1.500 professionals dels centres públics del sector de persones majors i de diversitat funcional i salut mental i més del 60% del personal del sistema valencià de salut es beneficiaran d'aquesta "paga".

La vicepresidenta primera i portaveu del govern valencià, Mónica Oltra, ha comparegut després del ple i ha explicat que, durant aquesta setmana, es reuniran amb els representants sindicals per concretar els detalls d’aquestes ajudes.

La paga extra només la cobraran els professionals de la sanitat pública (personal funcionari o estatutari), però no els dels centres privats i concertats. Oltra ha assenyalat que la llei no permet compensar els treballadors d’empreses privades i ha incidit que haurien de ser aquests centres els que gratificaren el seu personal.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat que és un reconeixement econòmic just que, en tot cas, serà escàs en comparació amb el treball desenvolupat en primera línia contra el virus. “El més important és el reconeixement moral de la societat valenciana als professionals de la salut i de l'assistència social”, ha dit durant la presentació del projecte d'ús de drons per a transport de material sanitari i d'emergències fet a Fira València.

També et pot interessar

stats