El Consell aprova mesures de suport a ports i taxis per la Covid-19

El govern valencià pretén pal·liar els perjudicis que han patit durant l'estat d'alarma.

Imatge aèria del port de València
Imatge aèria del port de València / Autoritat Portuària de València

El Consell ha aprovat aquest divendres el decret llei pel qual s'adopten mesures urgents de suport per als operadors i usuaris dels ports i per al sector del taxi, per la Covid-19, així com en l'àmbit de la seguretat ferroviària.

Amb aquest decret llei, el govern pretén pal·liar els perjudicis que s'han patit durant l'estat d'alarma en sectors productius com els operadors portuaris dels ports de la Generalitat, així com el sector del transport, especialment el del taxi, sobre el qual “la crisi sanitària ha impactat enormement amb la disminució de la demanda del servei”, ha explicat el Consell.

Pel que fa als ports de la Generalitat, es deduiran les taxes portuàries durant l'estat d'alarma, és a dir, des del 14 de març fins al 21 de juny de 2020. A més, durant els quatre mesos següents s'estableixen deduccions d'altres taxes i la moratòria en les liquidacions de taxes del període 2020-2021 es veuran postergades en emissió i cobrament fins al 31 de desembre de 2021.

Quant al sector del taxi, el Consell ha proposat més facilitats per a la transmissió d'autoritzacions i la conversió de vehicles adaptats quan els titulars d'autoritzacions en tenen més d'una de taxi, de manera que es puguen complir els terminis establits en la modificació de la llei del taxi de la Comunitat Valenciana, però amb un període de transició per a poder portar a terme els canvis.

Finalment, el decret llei afig un nou apartat en l'articulat de la llei de la Generalitat de seguretat ferroviària que determina que els membres del consell rector podran compatibilitzar el càrrec amb altres activitats externes a l'ens, vinculades al sector ferroviari, sempre que no suposen conflictes d'interessos amb les activitats de l'agència, i la seua labor serà retribuïda mitjançant dietes acordes a la responsabilitat de les seues funcions.

El Consell declara l'emergència de l'adquisició de material sanitari

El govern valencià ha validat l'emergència de les contractacions de material de protecció per la Covid-19 per al personal sanitari per un import de 12,4 milions d'euros, que inclouen mascaretes, guants, solució hidroalcohòlica, bates i ulleres de protecció de diverses característiques. També s'han subministrat altres materials com ara fonendoscopis, pulsioxímetres, davantals i bates d'un sol ús, carretons elevadors i transpalets per a gestionar el material sanitari situat en Fira València.

Educació adquirirà 140.000 mascaretes

El ple del Consell també ha aprovat la declaració d'emergència de la contractació, per part de la Conselleria d'Educació, del subministrament de 140.000 mascaretes infantils reutilitzables destinades a l'alumnat d'infantil de centres docents competència de la Conselleria amb una inversió de 277.000 euros.

També et pot interessar

stats