El Consell aprova l'avantprojecte de llei que regula les professions de l'esport

Ordena la formació i les competències de les professions de monitor, entrenador, preparador, director esportiu i professor d'educació física.

El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, aquest divendres
El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, aquest divendres / À Punt NTC

El ple del Consell ha aprovat aquest divendres l'avantprojecte de llei que regula les professions de l'esport a la Comunitat Valenciana i determina les qualificacions i titulacions necessàries per a exercir-les. Aquest avantprojecte "posa en valor les diferents professions de l'esport i garanteix i ajuda a preservar la salut pública i el benestar de tots els practicants d'activitat física i esportiva", segons ha destacat el conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà.

La nova llei regula cinc professions, que tenen associades unes funcions i unes competències, i ordena els requisits per a l'exercici-les, amb l'establiment de la formació i titulació requerides. Són les de monitor esportiu, entrenador esportiu, preparador físic, director esportiu i professor d'educació física.

Marzà ha destacat que en la norma s'estableix un període transitori i també capacita les federacions per a acreditar els tècnics perquè puguen exercir les seues professions. Es regula la possibilitat de reconéixer les competències professionals adquirides per experiència laboral i la formació no formal i obtindre així el certificat de professionalitat corresponent o convalidar els mòduls dels títols de cicles formatius determinats.

D'altra banda, el conseller també ha avançat que es crea la figura de la inspecció esportiva per a establir un règim sancionador.

També et pot interessar

stats