El Consell anunciarà noves restriccions aquesta vesprada

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat, Ana Barceló, compareixen en roda de premsa a les 20:00 hores.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, en una compareixença recent
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en una compareixença recent / Efe

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, compareixen en roda de premsa aquest dijous a les 20:00 hores per a informar sobre les mesures adoptades en la Comunitat Valenciana per a fer front al coronavirus. La compareixença es produirà després de la reunió que Puig ha matingunt amb Barceló i el grup d'experts per a analitzar possibles mesures per a frenar la segona onada de la pandèmia de la Covid-19. A les portes d'un pont festiu per a altres territoris, està damunt la taula un possible confinament perimetral que Ximo Puig havia condicionat fins ara al que feren altres comunitats autònomes.

Fins a aquest matí hi havia una desena de comunitats confinades: el País Basc, Aragó, Astúries, Navarra, La Rioja, Castella-la Manxa, Catalunya, Castella i Lleó, Andalusia i Múrcia, que estarà confinada a partir d'aquesta mitjanit. Cantàbria ha decidit hui decretar el tancament, Catalunya ha anunciat que ho farà per municipis, mentre que Madrid vol tancar només els ponts festius de novembre: el de Tots Sants i el de l'Almudena.

Una segona onada que ja ha elevat a nivell 3 la pressió en ocupació hospitalària a la Comunitat Valenciana. A falta de conéixer els detalls de la reunió que a hores d'ara mantenen el president Puig i la titular de Sanitat, la mesura podria centrar-se en aquells municipis i comarques més assetjades per la Covid-19. Elda, Oriola o Petrer són algunes de les localitats que superen els 400 casos per 100 mil habitants.

A la sessió de control a les Corts, la síndica del PP, Isabel Bonig, ha demanat a Puig que “prenga mesures urgents ja”, mentre que el portaveu de Ciutadans, Toni Cantó, ha instat el president a “mostrar lideratge”.

La situació preocupa, ha contestat Puig, que ha assegurat que prendran les mesures necessàries per a contindre la segona onada de la pandèmia i ha anunciat la incorporació de 150 rastrejadors més.

També et pot interessar

stats