El Consell anuncia un pressupost per a renovar la flota de taxi i fer-la més ecològica

La Conselleria de Política Territorial, Obres públiques i Mobilitat inclourà una partida en el pròxim projecte dels comptes autonòmics.

Un taxi. | Generalitat
Un taxi. | Generalitat

El Consell ha anunciat aquest divendres una iniciativa per a modernitzar el sector del taxi i per a renovar la flota de cotxes i afavorir el vehicle elèctric. La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha explicat en un comunicat la voluntat de treballar juntament amb el sector per a ajudar-lo a modernitzar-se i per a aprofundir en la seua professionalització. Una intenció que es reflectirà en el pressupost, segons ha afegit el departament que dirigeix Arcadi España. “Es dedicarà per primera vegada una partida pressupostària destinada al sector del taxi amb l'objectiu d'establir accions de modernització del sector”, ha defensat España.

Una de les línies de treball anunciades pel Consell en el sector serà la renovació de vehicles. L'administració valenciana vol reduir l’edat mitjana dels taxis que operen al nostre territori i també pretén que augmente la xifra dels ecològics.

La Generalitat ha anunciat durant els últims mesos diverses iniciatives amb les quals pretén avançar en la mobilitat sostenible. Al mes de juny, va anticipar ajudes de fins a 5.500 euros per a la compra de vehicles elèctrics. El Consell també ha defensat l'aposta pels vehicles no motoritzats per a la “nova normalitat”. De fet, Política Territorial ha llançat un pla d'ajudes per a la compra de bicicletes i patinets.

També et pot interessar