El Consell ajudarà amb fins a 2.000 € el comerç i l'artesania per a afrontar la 'nova normalitat'

Les ajudes pretenen pal·liar les despeses a què han hagut de fer front per a adaptar-se a les noves mesures de seguretat.

Imatge d'arxiu d'un comerç
Imatge d'arxiu d'un comerç / Arxiu

El ple del Consell ha aprovat un decret pel qual es concediran ajudes directes d'entre 500 i 2.000 euros al comerç i l'artesania per a afrontar la 'nova normalitat' post-Covid-19. L'objectiu és donar suport als establiments que han hagut de fer front a despeses per a adaptar-se a les noves mesures de seguretat i higiene per a poder reobrir.

El decret aprova les bases que regulen la concessió directa d'ajudes a les pimes i micropimes que exercisquen activitat comercial i artesana per a les despeses ocasionades per la crisi de la Covid-19, així com les inversions que cal realitzar en equipament per a l'establiment comercial i per a la venda en mercats de venda no sedentària. Els beneficiaris seran autònoms, pimes i micropimes i que exercisquen l'activitat comercial a la Comunitat Valenciana en alguna de les activitats descrites en el decret o que estiguen en possessió del document de qualificació artesana.

El pressupost total màxim que aportarà la Conselleria d'Economia serà de 7,4 milions d'euros, sense perjuí d'una possible ampliació. L'import de les ajudes oscil·larà entre un mínim de 750 euros i un màxim de 1.500 euros i entre un mínim de 500 euros i un màxim de 2.000 euros, depenent de si es tracta de despeses corrents o d'inversions, així com de la tipologia dels beneficiaris.

Aquestes ajudes permetran que alguns establiments deixen de cobrar l'anomenada taxa Covid, un suplement per a fer front a les despeses del material de protecció o de desinfecció. La Federació d’Associacions de Consumidors (Facua) ja ha alertat que no poden cobrar un extra pel fet de complir les mesures de seguretat i higiene per a evitar la propagació del coronavirus.

El sector comercial valencià té un caràcter estratègic per la importància social i econòmica, ja que suposa el 12,9% del PIB i un teixit empresarial de més de 48.000 empreses que operen al territori.

També et pot interessar

stats