El Congrés vota el decret llei que amplia fins al 20 de maig el pagament d’impostos a pimes i autònoms

La norma endarrereix la presentació de la declaració trimestral de l’IVA i el pagament fraccionat de Societats i IRPF.

Imatge d'arxiu del ple del Congrés
Imatge d'arxiu del ple del Congrés / EFE.

El Ple del Congrés debat i vota aquest dimecres el decret llei aprovat pel govern espanyol per a ampliar fins al pròxim 20 de maig el pagament d’impostos a pimes i autònoms que facturen menys de 600.000 euros, amb la finalitat d’atendre les dificultats provocades per la crisi de la Covid-19.

En concret, la norma ajorna fins aquest termini la presentació de la declaració trimestral de l’IVA i el pagament fraccionat de societats i IRPF per a 3,4 milions de treballadors autònoms i pimes amb una facturació inferior a 600.000 euros, el 95% del total. A més, el termini per a les domiciliacions s’amplia també un mes, del 15 d’abril al 15 de maig.

L’ajornament pretén donar més marge als gestors i assessors fiscals per a recopilar la informació necessària per a complir les obligacions fiscals dels seus clients.

Moratòria de quotes per a pimes i autònoms

Aquestes noves mesures de prolongació dels terminis se sumen a la moratòria de sis mesos, els tres primers sense interessos, per a l’ajornament de fins a 30.000 euros en impostos d’autònoms i pimes amb una facturació de fins a sis milions d’euros.

La primera moratòria, amb un impacte màxim de 14.000 milions, podria beneficiar al 99,8% d’autònoms i el 94% de pimes que es troben per davall d’aquest nivell de facturació, per la qual cosa la gran majoria poden optar per ajornar tot el deute tributari sense pagar interessos els tres primers mesos. A això se suma la moratòria de les quotes a la Seguretat Social, també de sis mesos, aprovada a final de març per a empreses.

També et pot interessar

stats