El Congrés no troba un acord per a afrontar la desescalada

Casado retrau a Sánchez que no es comunique amb el PP per a prorrogar l’estat d’alarma.

El pledel Congrés durant l'estat d'alarma
El pledel Congrés durant l'estat d'alarma / À Punt NTC

El Congrés dels Diputats es troba en un debat intern sobre com afrontar la desescalada i recuperar l’activitat.

La portaveu del Partit Popular, Cayetana Álvarez de Toledo, ja va manifestar la setmana passada la seua disconformitat amb el govern i va demanar que assistisquen al ple més diputats dels que van ara. Així, va suggerir que dels 88 parlamentaris del PP podrien acudir quasi la meitat i va defensar que la labor parlamentària és essencial.

Davant aquesta proposta, tots els grups parlamentaris es van oposar, ja que fins ara només van aquells que es consideren imprescindibles. A les últimes sessions han assistit menys de 50 parlamentaris.

Així mateix, l’activitat del Congrés s’ha incrementat aquesta setmana i des del dilluns es poden presentar esmenes i les meses de les comissions han començat a reajustar els seus calendaris.

Per la seua banda, el líder del PP, Pablo Casado, ha demanat a Pedro Sánchez que assistisca el 30 d’abril a la comissió de comunitats autònomes del Senat. A través de Twitter, Casado ha expressat la política sanitària, social i territorial "es pacta en el Parlament, no en videoconferències per a comentar el que anuncia a la premsa un dia abans".

També et pot interessar

stats