El Congrés debat prorrogar l’estat d’alarma fins al 12 d’abril

El PP, Vox, Ciutadans i el PNB ja han anunciat el seu sí, però exigeixen a Sánchez que no desatenga les mesures econòmiques.

L'hemicicle, aquest dimecres
L'hemicicle, aquest dimecres

El Congrés debat aquest dimecres la pròrroga de l’estat d’alarma fins a les 00:00 hores del 12 d’abril després que el decidira el Consell de Ministres. Aquest se sotmetrà a les mateixes condiciones establides en el reial decret aprovat el 14 de març.

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha explicat que són conscients de “la duresa que suposa allargar aquesta situació”. No obstant això, ha assegurat que “és absolutament imprescindible per a continuar combatent el virus i guanyar definitivament la batalla”.

L’oposició dona suport a la pròrroga

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no tindrà problemes matemàtics per a aconseguir el suport de la cambra. Tant el Partit Popular com Ciutadans, Vox i el PNB ja han anunciat el sí a la prolongació de l’estat d’alarma, però exigeixen a Sánchez que l’arribada del material sanitari siga immediata i que no desatenga les mesures econòmiques.

També hi votaran a favor Més País, Compromís, Navarra Suma, Coalició Canària, Nova Canàries, Fòrum Astúries i Terol Existeix. No serà així, en canvi, en el cas d’ERC. Com ha anunciat la seua secretària general, Marta Vilalta, els 13 diputats de l’organització independentista, segurament, s’hi abstindran.

També et pot interessar

stats