El Congrés aprova prorrogar l’estat d’alarma fins al 26 d’abril

L’oposició dona suport majoritàriament la nova pròrroga però endureix les critiques.

Un hemicicle quasi desert ha homenatjat les víctimes de la Covid-19

El Congrés ha aprovat prorrogar l’estat d’alarma fins al 26 d’abril amb 270 vots a favor, 25 abstencions i 54 en contra. Els vots en contra corresponen als diputats de Vox i de la CUP. El to de les crítiques, no obstant això, s’ha elevat i s’ha endurit clarament en comparació amb el debat previ. Entre les crítiques més compartides ha estat la falta de diàleg, la improvisació i la unilateralitat en prendre decisions de l’executiu. No han faltat tampoc afirmacions que qüestionen les dades oficials d’afectats.

La duresa de l’epidèmia a Espanya ha centrat bona part de les crítiques dels partits representats al Congrés. I les diferents receptes per reactivar l’economia s’han succeït al llarg del debat. Pablo Casado, per exemple, ha contraposat l’actitud dels ciutadans enfront del que considera una gestió plena d’errades del govern.

Vox també ha lamentat la falta de material i la gestió a la crisi, “la pitjor del món”, segons el seu portaveu, Santiago Abascal. ERC, per la seua banda, creu que és necessari anar més enllà en les mesures per a frenar la pandèmia i aposta per “parar el país”. Entre les propostes traslladades, Compromís ha reclamar blindar la sanitat pública en la Constitució.

També et pot interessar

stats