Confinen quatre funcionaris de la Conselleria de Justícia pel positiu d'una treballadora en Covid-19

La Generalitat ha desinfectat oficines de la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre i farà PCR als companys de la contagiada.

Complex Administratiu 9 d'Octubre
Complex Administratiu 9 d'Octubre / Arxiu

Quatre funcionaris de la Conselleria de Justícia estan en una quarantena de deu dies després que aquest dissabte es confirmara el cas positiu en Covid-19 d'una treballadora que va avisar que no es trobava bé. El diumenge, la Generalitat va realitzar una desinfecció integral de tota la planta de l'edifici que alberga el servei en què la dona treballava, a la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre, així com les zones comunes que freqüentava, segons ha informat la Conselleria. També té previst practicar una prova PCR als quatre companys de feina que estan en quarantena per a descartar possibles contagis.

La treballadora contagiada pertany al departament de fundacions de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, i és un cas importat, ja que s'ha produït pel contacte amb un familiar que resideix a Lleida. Segons sembla, la dona va participar en una reunió familiar fa quinze dies a la qual va assistir un parent procedent de la ciutat catalana, zona en què s'ha donat un dels dos rebrots que més preocupen a hores d'ara les autoritats sanitàries i que ha obligat a confinar la comarca del Segrià, on resideixen vora 210.000 persones. Ella seria l'origen del contagi que també ha afectat altres familiars.

L'1 de juliol aquesta empleada pública va avisar els seus superiors que no es trobava bé i que havia estat amb un familiar que presentava símptomes compatibles amb la Covid-19. La Conselleria de Justícia li va indicar que no es presentara en la feina fins a conéixer el resultat de les proves PCR, que es van confirmar positives aquest dissabte.

El cas va ser comunicat immediatament a l'Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (Invassat) i, seguint el protocol, es va posar en quarantena de deu dies altres quatre funcionaris que mantenien un estret contacte amb l'afectada i que se sotmetran a les proves de diagnòstic tot i que cap d'ells presenta símptomes.

També et pot interessar