Confinen la ciutat de Leicester per un rebrot de coronavirus

S'hi han registrat vora 900 nous casos en 15 dies i la taxa d'infecció és de 135 per cada 100.000 habitants.

Leicester concentra el 10% dels casos registrats al Regne Unit en l'última setmana i té 135 positius per cada 100.000 habitants
Leicester concentra el 10% dels casos registrats al Regne Unit en l'última setmana i té 135 positius per cada 100.000 habitants / Carl Recine (Reuters)

El ministre de Sanitat britànic, Matt Hancock, ha anunciat la imposició d'un bloqueig sobre la ciutat de Leicester i el tancament de comerços i col·legis. Es tracta del primer focus localitzat per al qual es decreten restriccions específiques al Regne Unit per l'increment dels contagis pel coronavirus. A més, Hancock ha advertit que altres ciutats podrien seguir a Leicester si hi ha nous focus.

Hancock ha explicat en el Parlament que la relaxació del tancament nacional previst a partir del 3 de juliol no es pot aplicar a Leicester pel rebrot de coronavirus. Així, els comerços no essencials hauran de tancar a partir d'aquest dimarts i els centres educatius tancaran a partir de dijous. Només admetran alumnat vulnerable o treballadors essencials. De la mateixa manera es prohibeix tot viatge no essencial des de Leicester i cap a Leicester.

La mesura es revisarà en un termini de dues setmanes. Els veïns de Leicester s'hauran de "quedar a casa el màxim possible", ha indicat Hankock, que ha anunciat, a més, la instal·lació d'un centre de proves del coronavirus per a persones amb símptomes.

Leicester concentra el 10% dels casos registrats al Regne Unit en l'última setmana i té 135 positius per cada 100.000 habitants. Regne Unit ha informat de 814 nous positius i 25 morts, amb el que suma 313.470 casos en total i 43.659 decessos.

També et pot interessar

stats