El confinament al Segrià podria durar més de dues setmanes

Sanitat no descarta endurir les mesures de contenció i obligar a un confinament domiciliari.

Control de carreteres a la comarca del Segrià aquest dissabte
Control de carreteres a la comarca del Segrià aquest dissabte / Ramón Gabriel (Efe)

La consellera catalana de Salut, Alba Vergés, ha advertit aquest diumenge que el confinament perimetral de la comarca del Segrià (Lleida) per la Covid-19 podria durar més de dues setmanes.

En una entrevista en RAC1, Vergés ha considerat que “si la gent és molt conscient de què tenim per davant, que no és cap broma, no hauria de fer falta” estendre les mesures de contenció de l’epidèmia.

Ha reconegut, no obstant això, que endurir les mesures de contenció, i obligar a un confinament domiciliari, és una cosa que el seu departament ara mateix “no pot descartar”.

Sobre el confinament perimetral, ha assenyalat que dues setmanes, avalades pel jutge, i que si no és tan restrictiu com el que va tindre lloc en la Conca d’Òdena, és perquè la situació al Segrià no és tan greu.

La consellera de Salut ha rebutjat que s’haja reaccionat tard al Segrià: “tot ha de madurar abans de prendre decisions, i quan està tot tancat, llavors és quan hem d’eixir a explicar-ho, no abans”.

Aquest diumenge al migdia s’han complit les primeres 24 hores de confinament i, fins llavors, a l’hospital de Lleida hi havia ingressades ja vora 30 persones, quan fa una setmana n’eren 6.

També et pot interessar

stats