El confinament ha salvat 42.000 vides a la Comunitat Valenciana, segons l’Imperial College

Les conclusions de la universitat britànica van en la mateixa línia que l’estudi del grup d’experts de la Generalitat.

Una de les imatges de la mostra “De la pantalla al carrer. Imatges del confinament”, que organitza l’Ajuntament de Gandia a partir de fotos de la ciutadania
Una de les imatges de la mostra “De la pantalla al carrer. Imatges del confinament”, que organitza l’Ajuntament de Gandia a partir de fotos de la ciutadania / Ajuntament de Gandia

L’estudi de l’Imperial College de Londres sobre les defuncions que s’han evitat a Espanya per la restricció de la mobilitat confirma els resultats de l’estudi que va dur a terme el grup d’anàlisi de dades i intel·ligència artificial de la Generalitat, que estima en 42.000 les vides que s’han salvat en la Comunitat Valenciana gràcies a les restriccions de confinament.

L’informe de la universitat britànica conclou que en el conjunt d’Espanya s’han evitat 450.000 defuncions a causa de l’aplicació de les estrictes mesures d’aïllament social.

Com ha apuntat la directora general d’Anàlisis i Polítiques Públiques de la Generalitat, Ana Berenguer, l’estudi del grup d’anàlisi de dades de la Generalitat ja apuntava fa tres setmanes que l’aplicació i el compliment de les mesures de confinament han evitat uns 400.000 contagis i 42.000 defuncions, que contrasten amb els 12.834 casos positius i les 1.279 persones mortes registrades a la data de realització del treball.

De manera que les conclusions de l’estudi de l’Imperial College “són uns resultats que es poden interpretar com una validació externa del nostre treball, ja que estan absolutament alineats amb les nostres estimacions”, ha afegit Berenguer.

L’estudi valencià es va fer a partir d’una projecció epidemiològica elaborada basant-se en les dades de l’estudi de mobilitat de la xarxa de telefonia mòbil promogut per la Generalitat, que va confirmar que el 92% de la població es va quedar en la seua àrea de residència en els dies no laborables, mentre que el 88% ho va fer en els dies laborables.

El grup responsable d’aquest treball, liderat per la comissionada de la Generalitat per a l’Estratègia Valenciana de Intel·ligència Artificial, Nuria Oliver, està format per experts de les cinc universitats públiques valencianes, a més de la Universitat CEU Cardenal Herrera i la fundació pública de recerca sanitària Fisabio.

També et pot interessar

stats