El confinament rebaixa en un 60% els casos positius a Benigànim els últims 11 dies

La localitat notifica 39 nous positius, menys de la meitat que els 95 del màxim registrat 3 de setembre, a l'inici de la mesura.

Un grup de veïns i veïnes de Benigànim fan cua a l'espera que els facen la prova de PCR
Un grup de veïns i veïnes de Benigànim fan cua a l'espera que els facen la prova de PCR / À Punt NTC

La situació epidemiològica a Benigànim (Vall d'Albaida) ha experimentat una sensible millora en els últimes dies i torna a nivells similars als d'abans de l'orde de confinament, ara fa dues setmanes. Aquest dimarts s'han registrat 39 nous positius, una xifra similar als 31 casos que es registraren el dia 27 d'agost, en vespres de la instrucció que quatre dies després va activar controls d’entrada i eixida a aquest municipi de 5.800 habitants. Llavors, s'havien comunicat 51 nous contagis.

El comportament dels últims dies marca distàncies respecte dels registres de principi de mes i particularment sobre el màxim del tres de setembre, quan es van notificar 95 nous contagis. Dit d'una altra manera, la xifra de nous positius ha caigut un 60% en onze dies i és aquest dimarts 2,5 vegades inferior d'aquell màxim. El passat 13 de setembre n'hi havia 85 casos actius, en front dels 140 que hi havia a data del set de setembre.

Aquest dimarts ha entrat en funcionament una pròrroga de set dies de les mesures excepcionals que la conselleria va decretar el passat 31 d'agost. Així les coses, els controls d'accés a la localitat continuaran vigents fins almenys el pròxim dilluns 21 de setembre. L'orde la Generalitat també estableix un límit màxim de 10 persones en reunions de caràcter social o familiar i redueix a un terç l'aforament als actes de culte.

També et pot interessar

stats