El confinament evita 400.000 contagis i 42.000 morts a la Comunitat Valenciana

L'anàlisi de mobilitat de la xarxa de telefonia mòbil confirma que el 88% de la població ha romàs a casa els dies laborables.

Imatge de portada: Un carrer de València, en una imatge d'arxiu, durant el confinament

Les mesures de reducció de la mobilitat han sigut eficaces per a frenar la propagació del coronavirus. És la principal conclusió de l'estudi del grup de treball Data Science for Covid-19 elaborat per la Generalitat.

Segons aquest estudi, que analitza la mobilitat de la xarxa de telefonia mòbil, recull les dades entre el 16 de març i el 27 d'abril i les compara amb les del novembre passat, el compliment de les mesures de confinament ha evitat 400.000 casos de contagi i unes 42.000 defuncions.

Així, el 92% de la població s'ha quedat en la seua àrea de residència els dies no laborables, mentre que el 88% ho ha fet en els dies laborables. Entre els departaments de salut destaquen Dénia i la Vila Joiosa, en els quals un 95% i un 93,1% de la seua població, respectivament, ha romàs en la seua àrea de residència en dies laborables.

La directora general d'Anàlisi i Polítiques Publiques de la Generalitat, Ana Berenguer, considera que les xifres confirmen que la campanya “Queda't a casa” “ha sigut un èxit rotund i destaca el compromís dels valencians i valencianes a l'hora de complir les mesures de confinament”.

Per la seua banda, hi ha departaments de salut com els de Vinaròs i Requena en els quals la mobilitat pràcticament es limita a la circulació interna dins d'aquest àmbit geogràfic.

D'altra banda, hi ha departaments estretament connectats entre si i sensiblement menys amb altres àrees, com el cas de Torrevella i Oriola. També és el cas de l'àrea metropolitana de València, amb un flux intern de 357.329 persones i del qual únicament ixen i entren 10.004 persones al dia. El node de Castelló té un flux intern de 96.620 i un flux extern de 1.082. Una situació similar es dona a Alacant, on els departaments de l'Hospital General i Sant Joan tenen un flux intern de 99.562 persones i, en canvi, només n'entren i n'ixen 7.774.

També et pot interessar

stats