Concentracions a les principals ciutats valencianes per a reclamar un pacte per la reconstrucció econòmica i social

Els sindicats demanen que les polítiques post-Covid no castiguen les classes treballadores.

Imatge de la concentració a la ciutat de València
Imatge de la concentració a la ciutat de València / À Punt NTC

Les principals ciutats de la Comunitat Valenciana, València, Alacant, Elx i Castelló, han acollit aquest dissabte concentracions per a reclamar un pacte polític que ajude a la reconstrucció econòmica i social per la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19.

Es tracta de la primera acció als carrers organitzada pels sindicats majoritaris, UGT i CCOO, que han convocat vora cinquanta concentracions en tot el territori espanyol, que s’han dut a terme respectant les mesures de distanciament i higiene que marca la nova normalitat.

A València vora 150 persones s’han manifestat davant de les Corts, més de 3 mesos després de l’última mobilització. Entre les reivindicacions, la crida a tots els sectors socials i polítics per una eixida negociada a la crisi que no castigue a soles les classes treballadores, tal com asseguren que va passar el 2008.

“Qui paga tota aquesta borratxera de diners públics, imprescindible per a salvar l’economia, l’educació, la santitat, la dependència? Esperem que no ho paguen els de sempre, que no ho paguen les retallades, que ens ha demostrat la debilitat del sistema”, ha assegurat el secretari general d’UGT, Ismael Sáez.

El secretari general de CCOO, Arturo León, per la seua banda, ha exigit “un pacte de reconstrucció del País Valencià, que reactive l’economia i l’ocupació i per això és fonamental exigir altura de mires als polítics”.

També a Alacant, a la plaça de la Muntanyeta, s’han aplegat vora un centenar de persones aquest migdia. Amb el lema “N’eixirem”, la ciutadania demana que la reconstrucció del país després de la crisi sanitària passe pel reforçament de les polítiques públiques i que no es quede ningú arrere. Col·lectius ciutadans, sindicats i representants dels partits d’esquerra han reivindicat solucions socials per a eixir d’esta crisi amb un país més solidari. A Castelló i Elx s’han dut a terme mobilitzacions similars.

També et pot interessar

stats