Les comunitats autònomes presenten els informes per a canviar de fase

Ana Barceló assegura que la Comunitat Valenciana compleix tots els requisits exigits pel govern espanyol per a avançar a la fase 1.

Els carrers de València aquest dilluns
Els carrers de València aquest dilluns / Manuel Bruque (Efe)

Aquest dimecres a les 14:00 hores acaba el termini perquè les comunitats autònomes presenten al Ministeri de Sanitat els informes que els permetran canviar de fase en el pla de desescalada proposat pel govern espanyol. Així, les autonomies que complisquen els requisits passaran a la fase 1 a partir del pròxim dilluns 11 de maig.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha confirmat que la Comunitat Valenciana té prou recursos humans i materials i compleix tots els criteris exigits pel Ministeri de Sanitat per a avançar a la fase 1. En aquest cas, ja es podria anar a les terrasses dels bars, a visitar amics i familiars i a comprar a les botigues sense cita prèvia.

Els requisits imprescindibles són tindre entre 1,5 i 2 llits de cures intensives per cada 10.000 habitants i entre 37 i 40 llits per a malalts aguts. Això es tradueix a la Comunitat Valenciana en, com a mínim, 750 llits en les UCI i 18.500 llits per a aguts. El primer dels requisits ja se sap que es podrà complir perquè s'ha aconseguit apujar a 800 les places en les unitats de cures intensives.

També et pot interessar

stats