Les comunitats autònomes han d'informar el govern dels llocs on poder aïllar pacients sense símptomes

El termini màxim per a facilitar aquesta informació al govern és el 10 d'abril.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant la seua compareixença
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant la seua compareixença

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat hui que les comunitats autònomes hauran de facilitar abans del 10 d'abril el llistat de les infraestructures públiques i privades aptes per a aïllar persones asimptomàtiques, però contagiades per coronavirus.

Segons Illa, és una mesura fonamental per a la següent etapa de la lluita contra el coronavirus, una vegada que s'ha confirmat "la fase d'alentiment dels contagis" de Covid-19. Tot i que ha assegurat que aquesta estratègia, anomenada de "desescalada", serà "molt prudent" i es basarà en l'evidència científica.

Per a definir l'estratègia a seguir les pròximes setmanes, la detecció precoç mitjançant test serà essencial, per això el govern pretén començar a fer-los de forma massiva. De fet, ara mateix se'n fan entre 15.000 i 20.000 al dia, la qual cosa situa Espanya en "la banda alta" dels països que les fan, ha afegit el ministre.

Entre hui i demà el govern entregarà a les comunitats autònomes un milió de tests i a partir d'ara començaran a fer-se més proves. Per això Pedro Sánchez ha demanat que les autonomies faciliten tota la informació disponible sobre la incidència del coronavirus en les residències d'ancians, tant públiques com privades, amb l'objectiu de fer "un seguiment adequat" de l'evolució de la pandèmia entre el grup de població més vulnerable.

També et pot interessar

stats