La Comunitat Valenciana va rebre un 64% menys de visitants en el primer trimestre de l'any

La declaració de l'estat d'alarma, en plena setmana de Falles i Magdalena, va fer més acusada la caiguda.

Imatge d'arxiu d'un aeroport
Imatge d'arxiu d'un aeroport / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana va rebre en el primer trimestre de 2020, 2.397.426 visitants, que representen el 8,2% del total del país, fet que la situen en cinqué lloc a Espanya. Aquestes xifres suposen un descens del 64% respecte de les de 2019, quan es arribaren 3.723.553 persones, que representaven un 8,9% del total estatal, en bona mesura per la declaració de l'estat d'alarma, en plena setmana de Falles i Magdalena.

La duració mitjana de les pernoctacions amb destinació a la Comunitat Valenciana va ser de 3,2 dies, inferior a la mitjana estatal (3,4 dies). Així mateix, els viatges dels residents a la Comunitat Valenciana van suposar el 9,6% del total entre gener i març. A la Comunitat Valenciana la despesa mitjana diària es va situar en 47 euros, una de les xifres més baixes de les diferents autonomies.

Així és desprén de les dades de l'enquesta de turisme de residents publicada per l'INE, que també reflecteix una caiguda en els viatges a tot Espanya en el primer trimestre de l'any. De fet, els ciutadans residents a Espanya van fer 29,3 milions de viatges, una xifra que suposa una reducció del 30,2% respecte de l'any anterior. En aquests viatges, els espanyols van gastar un 22,6% menys, fins a 6.441 milions d'euros, segons l'esmentada enquesta.

Per mesos, la baixada va ser del 7,3% al gener, del 10,5% al febrer i del 69,6% al març a causa de les limitacions imposades en la mobilitat arran de la declaració de l'estat d'alarma. Les dades mostren que la caiguda dels viatges va ser total durant la segona quinzena de març, d'un 97%, quan es va reduir l'activitat econòmica als serveis essencials.

També et pot interessar

stats