La Comunitat Valenciana, en una setmana “crucial” per al turisme

Puig ompli l’agenda d’actes per a enfortir la imatge com a destinació segura: aquest dilluns, reunió amb Soler i Colomer.

La platja de Benidorm va obrir l'accés al bany en la fase 3, amb restriccions i amb les mesures de seguretat
La platja de Benidorm va obrir l'accés al bany en la fase 3, amb restriccions i amb les mesures de seguretat / À Punt NTC

La setmana que ara comença es planteja clau per al sector turístic a la Comunitat Valenciana, que comença a poc a poc a reprendre l’activitat després de tres mesos de paràlisi. Una vegada acabat l’estat d’alarma, i a les portes del mes de juliol, el president de la Generalitat, Ximo Puig, centra l’agenda en la reactivació del turisme. Ara que la nova normalitat ja està totalment instal·lada, la Generalitat té previstes diverses mesures per a enfortir el sector i potenciar la imatge del territori com a destinació segura.

Aquest mateix dilluns el president manté una reunió amb el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i amb el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, per a estudiar mesures addicionals de suport al turisme a la Comunitat Valenciana, un sector que representa el 16% de l’economia valenciana i el 15% de l’ocupació.

La trobada servirà per a “avaluar la situació” en què es troba ara mateix l’autonomia. El govern valencià pretén estudiar si és possible suavitzar algunes de les limitacions d’aforament que hi ha vigents en aquests moments en l’hoteleria per la pandèmia, de manera que es mantinga la seguretat sanitària davant el risc de possibles rebrots. El primer de la desescalada a la Comunitat Valenciana s'ha detectat en un escorxador de Rafelbunyol (Horta), i acumula ja 14 positius.

Puig també vol abordar amb els responsables d’Hisenda i Turisme les ajudes que es podrien implementar per a compensar la situació generada per la crisi sanitària en el sector.

El cap del Consell ha tornat a destacar la visita del ministre d’Afers Estrangers alemany, Heiko Maas, a la Comunitat Valenciana, per a celebrar una reunió bilateral amb l’homòloga espanyola, Arancha González Laya. Va ser la primera que feia un mandatari estranger a Espanya des que s’ha alçat l’estat d’alarma i, per a la Generalitat, va “evidenciar la condició de la Comunitat Valenciana i d’Espanya com a destinació turística segura”.

Els actes relacionats amb la promoció turística continuen dimecres a Dénia, quan el president presentarà la incorporació del miler de joves contractats per la Generalitat com a auxiliars de platges aquest estiu. Aquesta és una de les mesures estrela del govern valencià per a fer complir el distanciament social i garantir l’estada en aquests entorns turístics, ja que els i les assistents hauran d’informar a turistes i usuaris en general de les normes de protecció davant la Covid-19.

La setmana acaba amb la visita dels reis Felip VI i Letícia a la Comunitat Valenciana aquest divendres, en el marc del recorregut que fan per diverses comunitats per a conéixer la situació de la Covid-19 a Espanya. Al matí es reuniran amb el sector hoteler a Benidorm i, a la vesprada presidiran el lliurament d’uns premis d’innovació a València. Puig ha destacat que la presència de ses majestats els reis a aquesta ciutat pot resultar un factor clau en la imatge de destinació turística segura.

La UE ultima un acord per a reobrir les fronteres exteriors

D'altra banda, aquest dilluns la Unió Europea donarà a conéixer la llista definitiva dels 14 països als quals s'obriran les fronteres comunitàries a partir del dimecres, després que dissabte no s'assolira un acord. De moment, se sap que queden fora els Estats Units, Rússia, el Brasil i quasi tot Amèrica del Sud. L'esborrany de l'acord també preveu ja la reciprocitat amb la Xina que, de moment, no permet l'entrada d'europeus al país.

Pel que fa al Regne Unit, anunciarà un sistema de semàfor que catalogarà els països com a zones roja, àmbar o verda, d'acord amb la taxa de contagis de coronavirus i el risc que poden comportar. Als viatgers procedent d'Espanya se'ls alçarà la quarantena el 6 de juliol.

També et pot interessar

stats