La Comunitat Valenciana triplica els contagis diaris, amb 892 casos l’últim dia

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat cinc defuncions, totes en residències de persones majors.

Imatge d'arxiu d'una prova PCR
Imatge d'arxiu d'una prova PCR / Efe

Després d'haver registrat dilluns passat la xifra més baixa de contagis en l’últim mes, amb 301 les darreres 48 hores, aquest dimarts la Comunitat Valenciana ha triplicat el nombre d’infeccions diàries, amb 892 l’últim dia. Per províncies, s’han registrat 163 a la de Castelló, 303 a la d'Alacant i 426 a la de València. La xifra total de persones que s’han contagiat des de l’inici de la pandèmia puja a 36.188.

Creix també el nombre de positius actius, amb 200 més que dilluns passat. En aquests moments hi ha 6.237 casos actius, cosa que representa el 13,75% del total de contagis des que hi ha registres al territori valencià.

Tot i l’increment, baixa el nombre d’ingressos als hospitals valencians. A dia de hui hi ha 484 persones ingressades, catorze menys que en l’últim balanç. El nombre de pacients que ocupen un lloc a les unitats de cures intensives es manté estable, amb 81 persones. Per províncies, a la de Castelló hi ha 92 persones ingressades (11 a l’UCI), 174 a la d'Alacant (36 a l’UCI) i 248 a la de València (34 a l’UCI).

D’altra banda, la Conselleria de Sanitat Universal ha notificat cinc defuncions, totes en residències de persones majors. El nombre de defuncions des de l’inici de la crisi sanitària ascendeix ja a 1.595 persones.

Repunten els brots: 27 en un dia

També ha repuntat el nombre de brots, fins a 27 l’última jornada. Destaquen els focus de Sumacàrcer (Ribera Alta), amb 15 casos; l’Alcora (Alcalatén) i Sagunt (Camp de Morvedre), amb huit casos cadascun. S’han registrat brots també a Castelló, Ontinyent (3 brots), València (3), Guardamar del Segura, Almassora (2 brots), Oriola, Torrevella, Montcada, Elx, Benicàssim, Almoradí, Onda, la Pobla de Farnals, Puçol, Benifairó de les Valls, l’Eliana i Rafelbunyol.

També et pot interessar

stats