La Comunitat Valenciana, tercera en sancions per incomplir el confinament

El territori valencià acumula 9.085 sancions i 1.130.441 detencions durant l'estat d'alarma.

Agents de la Policia Local d'Alacant patrullen per la platja del Postiguet
Agents de la Policia Local d'Alacant patrullen per la platja del Postiguet / Ajuntament d'Alacant

Aquest dissabte és l'últim dia de l'estat d'alarma des que es va decretar el 14 de març. Un mecanisme constitucional que va donar pas al confinament i les restriccions de mobilitat com a mesures per a contindre la pandèmia per coronavirus. Durant els tres mesos en què s'ha prorrogat l'estat d'alarma hi ha hagut 9.085 sancions i 1.130.441 detencions per botar-se el confinament a Espanya.

A la Comunitat Valenciana hi ha hagut el 14,73% de les sancions a tot Espanya i se situa com la tercera autonomia en nombre de sancions, després d'Andalusia amb més de 194.000 i Madrid amb més de 183.000. Aquestes tres comunitats autònomes acumulen prop de la meitat de sancions d'Espanya (48%). Pel que fa a les detencions aquestes tres també estan al capdavant de les autonomies a Espanya i totes superen les 1.400. En concret, al nostre territori hi ha hagut 1.404 detencions i se situa també en el tercer lloc per autonomies.

Incomplir el confinament ha comportat sancions des dels 600 euros per desplaçaments no autoritzats, fins als 10.400 euros per organitzar o participar en activitats en grups que suposaven risc de contagi.

A finals d'abril, la Comunitat Valenciana era la segona autonomia amb més detencions. En les sis primeres setmanes de l'estat d'alarma hi va haver 1.028 detencions i 103.524 propostes de sanció. Moltes d'aquestes sancions també van tindre lloc en entrar en la fase 1 per superar l'aforament a les terrasses i altres establiments de restauració.

Amb la mitjanit d'aquest dissabte arriba el final de l'estat d'alarma després de 98 dies que han canviat la manera de relacionar-nos.

També et pot interessar

stats