La Comunitat Valenciana tanca l'any amb quasi 3.000 morts per coronavirus

Sanitat comunica 2.832 positius i 10 defuncions més en 24 hores, mentre que les hospitalitzacions creixen un 32% al desembre.

La sala d'espera del centre de salut Joan XXIII de València
La sala d'espera del centre de salut Joan XXIII de València / Biel Aliño (Efe)

La Comunitat Valenciana tanca l'any més complicat de la seua història recent amb 148.304 persones contagiades amb coronavirus, de les quals 2.975 han perdut la vida. En l'última actualització de 2020, la Conselleria de Sanitat Universal ha informat de 2.832 nous casos detectats en les últimes 24 hores i 10 morts més, però no precisa si s'han produït en residències. També ha comunicat 30 brots més en diversos punts del territori, dels quals 12 són d'origen laboral i 8 educatiu.

La incidència del virus no remet al territori, que no ha aconseguit eixir totalment de la segona onada. Després de registrar dimarts passat el pic absolut de contagis diaris de tota la pandèmia (3.590), les xifres continuen deixant registres que conviden poc a l'optimisme i tornen a acostar-se als 3.000 positius confirmats per PCR o antígens aquest dijous, quan queden poques hores per a la nit de Cap d'Any. És, de fet, la tercera xifra més alta de casos notificats en una sola jornada des que va començar la crisi sanitària. Per províncies, els 2.832 contagis que ha comunicat aquest dijous Sanitat es distribueixen així: 401 a Castelló, 862 a Alacant i 1.568 a València.

L'acusat repunt de casos, especialment notable a les comarques valencianes des del pont de desembre, ha disparat la pressió assistencial. Els hospitals valencians acaben l'any amb 1.713 pacients ingressats per coronavirus (153 a la província de Castelló, 1.042 a la de València i 518 a la d'Alacant). Són, en total, vora 50 menys dels que hi havia dimecres, però la xifra s'ha incrementat més d'un 32% en el mes de desembre: a dia 1 el nombre de persones hospitalitzades era de 1.296.

Les unitats de cures intensives (UCI) acaben l'any amb 283 llits ocupats per pacients Covid, una xifra elevada que s'ha mantingut més o menys estable des de finals de novembre i que evidencia la dificultat que hi ha als hospitals valencians per a alliberar espai en les unitats de crítics.

Més de 1.000 brots al desembre

Entre les dades diàries, la de brots és un dels indicadors sobre l'evolució de la pandèmia en les diferents localitats valencianes. Durant el mes de desembre, la Conselleria de Sanitat Universal ha identificat 1.041 brots.

En les últimes 24 hores són 30 els nous brots confirmats a tot el territori. El més nombrós és d'origen laboral, s'ha registrat a Alcoi afecta 11 persones. L'Alcúdia de Crespins (La Costera) amb huit casos,

Bonrepòs i Mirambell (Horta Nord) amb set casos; Borriana (Plana Baixa), Benicarló (Baix Maestrat) i Silla (Horta Sud), amb sis casos nous en cada brot són els altres municipis amb xifres més elevades. En aquest últim balanç els brots socials representen una tercera part dels detectats, mentre que la major quantitat (12) són d'origen social i huit d’origen educatiu.

També et pot interessar

stats