La Comunitat Valenciana supera els mil contagis per tercer dia consecutiu

En aquests moments hi ha 1.333 persones ingressades als hospitals valencians, 222 d’elles a les UCI.

Sanitaris a una UCI.
Sanitaris a una UCI. / Juan Carlos Cárdenas (Efe)

Per tercer dia consecutiu, la Comunitat Valenciana ha superat el miler de contagis. Aquest dijous, la Conselleria de Sanitat ha notificat 1.196 nous casos de coronavirus; la meitat, a les comarques del centre (599). Així, des que va començar la pandèmia, el total de positius al territori valencià s’eleva a 68.547.

En aquests moments hi ha 1.333 persones ingressades als hospitals valencians, 12 més que dimecres. Tots els nous hospitalitzats pertanyen a les comarques del centre. Hui dia hi ha 222 persones que ocupen un llit a la unitat de cures intensives, 13 més que dimecres. Per províncies, a Castelló hi ha 115 persones hospitalitzades (23 d’elles a l'UCI) i a Alacant n'hi ha 455 (76 a l'UCI), mentre que a València la xifra s’eleva a 763 (123 d'elles a l'UCI).

La pressió hospitalària ja ha començat a desbordar les primeres unitats de cures intensives degut a l’augment dels contagis de les últimes setmanes. La pressió més gran la pateixen les UCI dels hospitals de Castelló, la Plana, Vinaròs, Elda, el General d'Alacant, Oriola, Torrevella i el Vinalopó.

D'altra banda, s'han registrat 11 defuncions per coronavirus, una xifra lleugerament inferior a les notificades aquesta setmana, amb una mitjana de 20 morts diaris. Per això la xifra de defuncions des de l’inici de la crisi sanitària creix fins a 1.894: 277 a Castelló, 650 a Alacant i 967 a València.

Brot de 21 casos a Castelló de la Plana

Sanitat Universal ha notificat 34 brots aquest dijous, la majoria d’origen social i de menors dimensions. El més nombrós ha tingut lloc a Castelló de la Plana, d’origen social, amb 21 casos. Destaca també el focus laboral amb 16 positius a Elx, un dels 31 municipis on la Generalitat ja aplica mesures restrictives per reduir l’impacte de la pandèmia.

També et pot interessar

stats