La Comunitat Valenciana supera el màxim de morts en la segona onada per segon dia consecutiu

Sanitat ha informat també de 1.804 positius nous i 35 brots entre els quals en destaca un a València amb 13 casos.

Personal sanitari realitzant proves d'antígens a una residència de persones majors
Personal sanitari realitzant proves d'antígens a una residència de persones majors / Zipi (Efe)

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat aquest dimecres 21 defuncions per Covid-19, quatre d’elles en residències de persones majors. Així fins ara han mort 1.883 persones per coronavirus a la Comunitat Valenciana, un 24% més de les que havien faltat l’1 de setembre.

És el segon dia consecutiu que aquesta data arriba a la xifra més alta de la segona onada, després de les 20 morts notificades dimarts. Per a trobar una xifra de defuncions tan elevada hem de tornar al 25 d’abril, quan se’n registraren 24.

La major part d’aquestes defuncions es concentra a les comarques centrals, on han mort ja 962 persones per Covid-19, el 51% del total. Les comarques del sud, per la seua part, comptabilitzen 648 defuncions, un 34,4%, mentre que a les del nord han mort 237 persones, el 14,5%.

Sanitat ha informat també de 1.804 nous casos de coronavirus confirmats per prova PCR o a través de test d’antígens, que situen la xifra total de positius en 67.351 dels quals, un 17% (13.187) estan actius ara mateix.

Si analitzem la situació per comarques, les del centre tornen a concentrar més de la meitat dels nous positius, ja que n’han notificat 1.004 (un 55,6%), mentre que les del sud, amb 596 nous positius, registren quasi el doble que els 204 de les del nord, on menys contagis nous s’han notificat.

Des de l’última actualització s’han registrat també 1.264 altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades des de l’inici de la pandèmia se situa en 62.448.

Es doblen els ingressos a l’octubre

Els hospitals valencians tenen actualment 1.321 persones ingressades, 22 més que aquest dimarts, de les quals 209 han hagut de ser traslladades a les unitats de cures intensives, 3 més que dimarts. Així, als hospitals de la província de València hi ha 749 persones ingressades amb Covid-19, 113 en les UCI, més de la meitat del total. Les províncies d’Alacant i Castelló tenen 456 i 116 ingressos per coronavirus cadascuna, de les quals han necessitat ser assistits a les UCI 73 i 23, respectivament.

Durant el mes d’octubre s’ha incrementat en més del doble el nombre de persones ingressades als hospitals de la Comunitat Valenciana, s’ha passat de 397 a 1.321, un 232,75 % més. Aquest increment s’ha donat, sobretot, a partir del pont del Nou d’Octubre. Quant als ingressos en les UCI, s’ha superat la meitat del pic màxim viscut fins ara, que es va registrar entre els dies 3 i 4 del passat abril quan hi havia 386 persones a les UCI.

Trenta-cinc nous brots

Sanitat també ha informat de 35 brots nous, entre els quals destaca un de grans dimensions a València, amb 13 casos d’origen social. La ciutat n’ha registrat 5, que sumen 31 casos en total, 4 d’ells són d’origen social i un s’ha generat en l’àmbit educatiu.

La segona ciutat que més brots ha registrat ha sigut Paterna (Horta), amb tres d’origen social i 5, 4 i 3 casos cadascun.

Quant als 31 municipis que ja han adoptat unes mesures sanitàries més restrictives [https://apuntmedia.es/va/noticies/covid-19/la-comunitat-valenciana-arriba-als-pitjors-registres-de-contagis-des-de-l-inici-de-la-pandemia] que la resta per ordre del Consell, 6 han registrat un nou brot: Rafal (5 casos), Elx (4 casos), Morella (4 casos), Torrevella (3 casos), Albatera (3 casos) i Muro (3 casos).

Actualització de la situació en residències

Actualment hi ha algun cas positiu en 51 residències de majors, 30 a la província de València, 16 a la d’Alacant i 5 a la de Castelló. També en 12 centres de diversitat funcional i 1 centre de menors a la província de València.

S’han notificat 35 nous presidents entre residents i 19 entre treballadors i treballadores, a més de 4 defuncions entre persones grans.

També et pot interessar

stats