La Comunitat Valenciana supera els 8.000 contagis i les 2.000 altes

Sanitat atribueix l'increment de casos dels últimes dies al fet que ara es fan més tests per a diagnosticar la Covid-19.

VÍDEO | La Comunitat Valenciana supera els 8.000 contagis i les 2.000 altes

La xifra de persones curades de coronavirus continua incrementant-se a la Comunitat Valenciana. L'últim balanç deixa 313 altes més en l'últim dia (augmenta un 17,6% respecte a dijous), que eleven a 2.085 la quantitat de pacients que s'han recuperat de la malaltia.

El nombre de nous casos puja per tercer dia seguit, tot i que la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha insistit que l'increment es deu al fet que s'estan fent més tests per a diagnosticar la malaltia. En les últimes 24 hores s'han cofirmat 367 positius (76 a la província de Castelló, 179 a la de València, 112 a la d’Alacant), el que suposa un augment del 4,6% respecte a dijous. És un repunt lleuger després que el dimarts s'aconseguira el mínim (109 contagis nous). La xifra total de positius a hores d'ara ascendeix a 8.331: 997 a la província de Castelló, 2.962 a la d’Alacant, 4.367 a la de València, i cinc casos sense assignar. A hores d'ara, vora un quart de les persones que han contret el coronavirus a la Comunitat Valenciana han aconseguit superar la malaltia.

Les defuncions continuen sent la cara negativa de la crisi sanitària, tot i que aquest divendres l'índex diari es redueix significativament. S'han registrat en les últimes 24 hores 29 (un 3,7% més que el dia anterior), mentre que dijous foren 43 (un 5,9% més). Es manté la tònica d'aquesta setmana en què quasi la meitat de les morts (14) s'han produït en residències d'ancians, que estan ara en el pic de mortalitat. Des que va començar la crisi sanitària han mort 796 persones diagnosticades amb el virus: 99 a Castelló, 379 a València i 318 a Alacant.

La xifra d'hospitalitzacions continua en descens, per nové dia consecutiu. Ara mateix, hi ha 1.511 persones ingressades en centres hospitalaris, 105 menys que dijous. D’aquestes, 212 són de la província de Castelló (41 a l’UCI), 451 de la d’Alacant (130 a l’UCI) i 838 de la de València (175 a l’UCI). En l'UCI hi ha ara mateix 346 persones, dos menys que dijous.

1.443 professionals sanitaris han donat positiu des que va començar la pandèmia, però 321 ja han rebut l'alta, 79 més que dijous. Així mateix, el total de proves que han donat negatiu arriba ja a les 26.649.

Casos en 92 residències

Pel que fa a la situació dels geriàtrics valencians, a hores d’ara hi ha 92 centres amb almenys un cas positiu de la Covid-19; 14 a Castelló, 23 a Alacant i 55 a València. En aquests espais hi ha 1.052 residents afectats per la malaltia i 251 treballadors també han resultats contagiats. Des de l’inici de la pandèmia han mort 247 residents. A més hi ha 13 centres en situació de “vigilància activa” per part de la Conselleria de Sanitat Universal, les mateixes que el dia anterior. Aquestes residències corresponen a 4 centres a Castelló, 5 a Alacant i 4 a València.

Protocol de comiat per als familiars dels malalts

Barceló ha explicat també que la Conselleria ha posat en marxa un protocol perquè els familiars dels malalts greus es puguen acomiadar abans de morir. El procediment, que ja està redactat, es remetrà aquest divendres mateix als departaments de salut per tal que el coneguen i es comence a aplicar. La consellera ha explicat que el protocol és possible “gràcies a l’esforç de la Generalitat per a tindre el material de protecció necessari per a poder-lo activar”. Els familiars que es troben en aquesta situació rebran una telefonada per a acudir al centre hospitalari per part del professional sanitari. En el cas de les persones malaltes de la Covid-19 hi podrà acudir un sol familiar a l’hospital.

No es faran tests a les persones que es reincorporen a la faena si no tenen símptomes

Barceló ha confirmat que no es faran proves a aquelles persones que tornen a partir de la setmana que ver als llocs de treball i que estiguen asimptomàtiques, però "sí que s'obligarà a qui tinga símptomes a no desplaçar-se", ha dit. Ha explicat que la Generalitat segueix el protocol aprovat pels Ministeris de Treball i Sanitat amb les mesures de seguretat i higiene que han d'adoptar-se en l'àmbit laboral.

També et pot interessar

stats