La Comunitat Valenciana suma 902 casos positius més, nou rècord des de l'inici de la pandèmia

Sanitat ha notificat 7 defuncions, la xifra més alta des des de l'estat d'alarma, i 23 brots nous, més de la meitat dels quals a València.

Imatge d'arxiu d'una prova a un centre de salut
Imatge d'arxiu d'una prova a un centre de salut / Efe

La Comunitat Valenciana ha registrat 902 nous casos positius en les últimes 24 hores, el nombre més gran de contagis des de l'inici de la pandèmia. A més, la Conselleria de Sanitat ha notificat set defuncions, la xifra més alta des de la fi de l'estat d'alarma, i ha identificat vint-i-tres nous brots, més de la meitat d'ells a València.

78 dels nous contagis s'han diagnosticat a la província de Castelló, 237 a la d'Alacant i 584 a la de València mentre que la xifra total de contagis supera la barrera dels 25.000. Quatre de les defuncions s'han registrat a les comarques del sud i tres a les de València, cap d'elles en residències o centres de majors.

El nombre de casos actius continua a l'alça: augmenta en 349 persones, un 6%, en passar de 5.616 a 5.965. No obstant això, aquest augment de casos no s'ha vist reflectit de la mateixa manera als hospitals, on hi ha 373 persones ingressades, tres més que ahir, i 47 a les UCI, dues més que dilluns.

La Conselleria de Sanitat ha identificat vint-i-tres nous brots, tretze d'ells a la ciutat de València. El més nombrós s'ha originat en l'àmbit social a Castalla, un municipi de vora 10.000 habitants de l'Alcoià, amb set casos. També s'han identificat nous brots a Torrevella, Castelló de la Plana, Callosa de Segura, Asp, Paterna, Gandia, Ibi, Oriola i Banyeres de Mariola, que té una taxa de 679 contagis en els últims catorze dies per cada 100.000 habitants quan la mitjana a Espanya se situa al voltant del centenar.

Davant d’aquesta situació, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha fet una crida a la ciutadania per a aconseguir la col·laboració de tots en la lluita contra la Covid-19. "Frenar el virus requereix un compromís individual de tots i cadascun dels ciutadans que han d'assumir la seua part en la lluita contra la pandèmia", assenyala en un comunicat.

També et pot interessar

stats