La Comunitat Valenciana suma 681 nous contagis, però s’hi redueixen els casos actius

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat nou defuncions, tres de les quals en residències, i 23 nous brots.

Personal sanitari realitza proves PCR
Personal sanitari realitza proves PCR / Efe.

Els casos de coronavirus pugen lleugerament a la Comunitat Valenciana. Aquest dijous s’han registrat 681 nous contagis, un centenar més dels quals es van notificar dimecres passat. Per províncies, 45 han tingut lloc a Castelló, 264 a Alacant i 372 a València. Així, la xifra total de persones que s’han contagiat des de l’inici de la pandèmia creix fins a 33.873.

A pesar de l’ascens de les infeccions diàries, els casos actius baixen considerablement en dos dies. Dimarts hi havia 7.064 contagis actius al territori valencià, la xifra més alta des del començament de la crisi sanitària; dada que baixa en 852 menys, fins als 6.212 actuals.

També disminueixen els ingressos en els hospitals valencians. A dia de hui hi ha 482 persones ingressades, 25 menys que dimecres. A més, les unitats de cures intensives es mantenen estables, amb 68 pacients. Per províncies, hi ha 57 persones ingressades a Castelló (6 a l’UCI), 141 a Alacant (27 a l’UCI) i 284 a València (35 a l’UCI).

D’altra banda, la Conselleria de Sanitat ha notificat nou defuncions, tres de les quals són de residents en centres de persones majors. D’aquestes, una ha tingut lloc a Castelló, tres a Alacant i cinc a València. Així, la xifra total de persones que han mort s’eleva ja fins a 1.582.

23 brots en un dia

Després de registrar-se dimecres 45 brots, la xifra més elevada des que hi ha registres, aquest dijous la xifra ha baixat fins a 23. València torna a ser la ciutat que més focus ha tingut, amb 6, però destaquen els dos brots a Benidorm, amb 8 i 6 casos cadascun.

També s’han produït nous focus a Sueca, Petrer, Catarroja, Dolores, Ontinyent, Vila-real, les Alqueries, Castelló de la Plana, Guardamar del Segura, Muro, Oriola, Sagunt, Bétera i l’Eliana.

També et pot interessar

stats