La Comunitat Valenciana suma 391 nous casos, dos morts i 20 brots en 24 hores

Els contagis es redueixen un 20% respecte al divendres i les hospitalitzacions presenten un increment menor que la setmana passada.

Diverses persones amb mascareta a la platja de la Patacona
Diverses persones amb mascareta a la platja de la Patacona / Manuel Bruque (Efe)

La Comunitat Valenciana afig al còmput 391 nous contagis de coronavirus aquest dimarts, segons les dades d'incidència actualitzades per la Conselleria de Sanitat. Quasi un centenar, 91 concretament, estan associats a algun dels vint brots localitzats. Tot i ser una xifra significativa la dels nous casos, suposa quasi un centenar menys de positius que divendres passat, últim dia en què es van comptabilitzar dades diàries.

Les hospitalitzacions i els ingressos a les unitats de cures intensives (UCI) pràcticament s’estabilitzen respecte a l’últim balanç. Només augmenten en tres i dos, respectivament, però es registren dues noves defuncions i tornen a repuntar els contagis a les residències de persones majors.

Encara que la Conselleria de Salut Universal ha confirmat 324 contagis menys que aquest dilluns, quan s’anotaven 715 nous casos, la xifra no hi és comparable perquè els dilluns concentren el balanç de tot el cap de setmana. Així les coses, si s’atén al passat divendres, la xifra de noves infeccions és un 20% inferior aquest dimarts, primer dia en que han entrat en vigor noves restriccions orientades a frenar l’expansió del virus.

Encara resulta prematur atribuir aquest descens a les restriccions en els espais d’oci i restauració que el cap de setmana ja estaven vigents a la ciutat de València. De fet, la ciutat concentra set brots, amb 29 afectats en conjunt, dels vint identificats per Sanitat, i dos s’atribueixen a locals d’oci.

València i l'àrea metropolitana, epicentre de les noves infeccions

A més, quatre poblacions de l’àrea metropolitana, Museros, Paterna, Montcada i el Puig de Santa Maria, concentren la resta de brots de les comarques del centre. Un, el de Museros, amb origen en l’àmbit laboral i sis afectats, mentre que el de Paterna suma quatre infeccions i es vincula a una trobada entre familiars o amics. A Montcada hi ha quatre casos originats en l’àmbit social i al Puig, set.

Alacant, Albatera, Crevillent, la Vila Joiosa, Oriola, Dénia o Banyeres de Mariola són altres municipis de les comarques del sud que registren nous brots. Tots ells presenten, ara per ara, entre tres i sis persones contagiades.

Sant Mateu o Castelló de la Plana són les úniques localitats de les comarques del nord que acumulen nous brots. En conjunt, suposen nou casos.

D’altra banda, les hospitalitzacions, a pesar d’augmentar, ho fan en menor mesura que la setmana passada. En les últimes 24 hores tres pacients més amb Covid-19 han ingressat als hospitals, de manera que la xifra total arriba als 278. Així les coses, 7 pacients estan als centres hospitalaris de Castelló, 80 als d’Alacant i 191 a València.

De tots ells, 34 pacients, dos més que ahir, es troben a les unitats de cures intensives. Castelló continua sense cap pacient en aquesta àrea, però Alacant hi té nou pacients i València, 25.

A pesar de l’estabilització d’aquestes dades, els ingressos hospitalaris s’han disparat un 27% des de divendres, quan hi havia 218 a la Comunitat Valenciana. Però l’augment és encara més notable si la comparativa es considera respecte a fa dues setmanes.

Les UCI, a la meitat fa 15 dies

El 4 d’agost hi havia menys de la meitat de pacients als hospitals. Aleshores, 126 pacients amb Covid-19 ocupaven llits hospitalaris i hi havia una tercera part dels ingressos a les UCI respecte a ara. D'altra banda, s'han donat 282 altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades ascendeix ja a 21.444 des del començament de la pandèmia.

Les víctimes que deixa la Covid-19 al territori valencià creixen fins a les 1.488, després de sumar dues noves defuncions, una d’elles d’un resident, en l’últim balanç. És precisament en aquest centre on tornen a repuntar els contagis, en concentrar-se’n una dotzena dels nous (de cinc usuaris i set treballadors).

De fet, dos residències d’ancians més que dilluns presenten casos actius. En total, són 21 geriàtrics (tots ells de les comarques del centre i del sud), quatre residències de persones amb discapacitat i dos centres de menors.

També et pot interessar

stats