La Comunitat Valenciana suma 31.700 aturats més durant els mesos d'estiu

La taxa d'atur se situa a finals de setembre en un 17,26%, un punt per damunt de la mitjana espanyola.

VÍDEO | La Comunitat Valenciana suma 31.700 aturats més durant els mesos d'estiu

L'estiu no ha aconseguit espavilar el mercat laboral a la Comunitat Valenciana. Tot i que sí que es va observar una clara millora en comparació amb el trimestre anterior (d'abril a juny, els mesos més durs de l'estat d'alarma), entre juliol i setembre 31.700 persones més varen incorporar-se a les llistes d'atur. La xifra situa la taxa d'aturats valenciana en un 17,26%, un punt per damunt de la mitjana espanyola, segons les dades facilitades aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). La xifra representa un creixement del 8,1% sobre el trimestre anterior. El nombre d'aturats ha pujat en 83.100 persones en els últims 12 mesos.

La província d'Alacant se situa al capdavant en la taxa d'atur més alta, un 19,28%. A continuació es troba la de València, amb una taxa del 16,35%, i tanca la de Castelló, amb un 14,77%.

La Comunitat València ha registrat 81.800 ocupacions noves en el tercer trimestre de 2020, amb una taxa de variació del 4,21%. Aquesta xifra la situa com la segona autonomia que més treball va crear durant l'estiu, a pesar de la pujada de l'atur.

La taxa d'atur de les dones voreja el 20%

Una de les dades més dures que deixa l'enquesta de població activa (EPA) del tercer trimestre de l'any és la d'atur entre les dones. Amb un 19,99% de taxa d'atur, aquesta xifra supera en cinc punts la dels homes (14,91%). A la província d'Alacant, la taxa d'atur de les dones arriba ja al 22,65%.

La taxa d'atur entre els joves baixa al 37,87%

Les dades de l'enquesta de l'INE mostren també com els més joves són un col·lectiu durament castigat en el mercat de treball. Tot i això, la taxa d'atur ha baixat des del 40,43% que es va registrar a finals de juny al 37,87% en tancar-se setembre. La dada està més de dos punts i mig per davall de la mitjana espanyola (40,45%).

Els ERTO fan augmentar les dades d'ocupats

La patronal valenciana (CEV) ha assegurat després de fer-se públiques les dades que la crisi està afectant més durament la Comunitat Valenciana que el conjunt d'Espanya. La patronal agrega que l'anàlisi és encara més negativa, pel fet que, atés que les persones acollides als ERTO computen com a ocupats, la xifra d'ocupats de l'EPA no reflecteix "l'afonament real" de l'activitat en els sectors productius.

El sector serveis arrossega la resta d'activitats

La CEV també ha detallat que a la província de València destaquen els augments d'ocupació en els sectors agrícola, industrial i de la construcció. Un dinamisme que no ha pogut compensar la pèrdua d'ocupació neta en el sector serveis de la província de València. En termes absoluts, l'anfonament de l'ocupació se centra en el sector industrial i en el macrosector serveis. A Alacant, la patronal considera "especialment preocupant d'ocupació en el sector industrial".

També et pot interessar

stats