La Comunitat Valenciana suma 293 nous positius, dues morts i una altra vintena de brots

Les hospitalitzacions s'estabilitzen, però són un 369% superiors al mes passat i un 103% respecte a fa dues setmanes.

La Comunitat Valenciana suma 293 nous positius, dues morts i una altra vintena de brots
La Comunitat Valenciana suma 293 nous positius, dues morts i una altra vintena de brots

L’expansió del virus comença a contindre’s a la Comunitat Valenciana. Almenys, s’ha alentit el meteòric ritme de contagis ascendent que s’havia registrat en les últimes setmanes. Aquest dimecres, la Conselleria de Sanitat Universal ha confirmat 293 noves infeccions, vora un centenar menys que dimarts i pràcticament els mateixos contagis que fa dues setmanes. Caldrà comprovar si aquesta tendència es manté els pròxims dies. Les hospitalitzacions i els pacients a les UCI també s’estabilitzen en quedar pràcticament en els mateixos nivells que en el balanç anterior.

El pitjor vessant del balanç de dades, les dues noves defuncions registrades en l'última jornada, de manera que les víctimes de la pandèmia s’eleven ja a 1.490.

Alguns dels nous positius es vinculen a la vintena de brots identificats, que s’han originat majoritàriament, 14 d'aquests, en reunions socials. A València i l'àrea metropolitana se situen 8 brots. Cinc són a la capital, amb 23 persones infectades; dos a Alfafar amb 6 afectats cadascun; i un altre a Paterna, amb tres casos i originat en un local d’oci.

Destaca també el nombre de noves infeccions que presenta Sagunt. La capital del Camp de Morvedre suma 15 casos nous distribuïts en tres focus, dos de l’àmbit social i un altre en l’entorn laboral. Bétera i l’Alcúdia de Crespins són altres localitats de les comarques centrals que acumulen brots nous.

Les comarques del nord, les de menys incidència

Castelló de la Plana té un altre brot de quatre casos, l’únic identificat a les comarques del nord en l’últim balanç. Sanitat Universal continua sense incloure el de Borriol (Plana Alta), que deixa ja 20 infeccions, segons les xifres de l'Ajuntament. Més cap al sud, Elx suma tres casos nous, ja que s’ha reassignat a aquesta localitat un d'identificat ahir a Crevillent, mentre que Benejússer, Oriola, Torrevella o Dénia registren brots nous.

Segons les dades facilitades pel departament que encapçala Ana Barceló, a hores d’ara hi ha 3.263 casos actius de Covid-19 al territori valencià, el 12,3% del total de positius. Durant l’última jornada s’han realitzat 8.975 proves PCR, la xifra més alta de tota la pandèmia. I, després de diverses jornades amb un percentatge de positius superior al 5%, el d’aquest dimarts ha descendit fins al 3,26%. Des del començament de la pandèmia s’han fet 576.522 proves PCR a la Comunitat Valenciana.

Dels 293 nous casos de coronavirus confirmats, les comarques centrals en concentren 156, seguides per les del sud, amb 111, i les del nord, que només en sumen 19. Tot i que encara és prompte per a determinar si les noves restriccions que han entrat en vigor aquesta setmana estan percebent-se ja en l’evolució de la pandèmia, la xifra de contagis és quasi la mateixa que fa dues setmanes.

El 5 d’agost es van diagnosticar 288 casos, cinc menys que hui; però els contagis d’aquest tercer dimecres d’agost són un 70% superiors a fa un mes. El 20 de juliol n'hi havia 171.

En major proporció han crescut les hospitalitzacions, que s’han disparat un 369% respecte a fa sols un mes, donat que el 20 de juliol els hospitals valencians tenien 59 pacients amb Covid-19 hospitalitzats, i han pujat un 103% respecte a fa dues setmanes.

Més preocupant resulta l’increment que registren les UCI, que en només un mes han superat el 400%, en passar dels 6 pacients del 20 de juliol als 32 d’aquest dijous (24 a les UCI de València i 8 a les d’Alacant).

Ara bé, amb una perspectiva més pròxima, la situació assistencial a penes ha canviat respecte a aquest dimarts. Hi ha 277 persones ingressades, una menys que ahir (7 a la província de Castelló, 80 a la d'Alacant i 190 a la de València). Les UCI també registren dos pacients menys que ahir.

D’altra banda, cada vegada són més les residències de persones majors que acullen algun resident amb Covid-19. Aquest dimecres en són 25, 4 més que en el balanç anterior. De fet, els geriàtrics sumen 10 positius, la meitat corresponen a usuaris i l’altra meitat a treballadors.

A més d’aquests centres, quatre residències de persones amb discapacitat i dos centres de menors tenen algun cas actiu entre els seus usuaris.

També et pot interessar

stats