La Comunitat Valenciana suma 195 positius nous i s'acosta al miler de contagis

Fins ara hi ha 24 víctimes mortals i 59 pacients es troben ingressats a la Unitat de Cures Intensives.

VÍDEO | La Comunitat Valenciana suma 195 positius nous i s'acosta al miler de contagis

L’últim balanç d’afectats pel coronavirus a la Comunitat Valenciana deixa 195 nous contagis: 145 a Alacant, 45 a València i 5 a Castelló. A més, en les últimes 24 hores s'han registrat dos noves morts, de manera que des que va començar la pandèmia han mort 24 persones diagnosticades amb el virus.

D’aquesta manera la xifra total de positius ascendeix a 921: 59 a la província de Castelló, 338 a la d'Alacant i 522 a la de València. A més, hi ha dos casos importats de residents de fora de la Comunitat Valenciana.

Hi ha 299 persones hospitalitzades, 21 a la província de Castelló, 125 a la d’Alacant i 153 a València, i 59 pacients en la unitat de cures intensives. Fins ara s’han produït 24 morts (1 a Castelló, 12 a València i 11 a Alacant) i 19 persones han rebut l’alta durant la crisi.

Protocol a les residències

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha explicat el protocol que s’està aplicant a les residències de persones majors, ja que la Generalitat està prenent el comandament dels centres on es registren casos positius per coronavirus. En el cas de la residència Santa Elena de Torrent, hi ha 57 positius, 6 persones estan hospitalitzades, hi ha 34 treballadors afectats. Per a atendre l’emergència, Sanitat ha reforçat el personal amb 20 sanitaris, 34 tècnics i 2 metges.

En el cas de la residència Domus VI d’Alcoi, s’han registrat 58 casos positius, hi ha 10 pacients en hospitalització domiciliària i 10 treballadors infectats. En aquest segon cas s’han reforçat els equips mèdics amb dues infermeres, dos auxiliars i un metge per cada torn.

Barceló també ha explicat que s’han realitzat 5.341 proves de coronavirus que han sigut negatives i s’han registrat més de 25.000 telefonades al número habilitat per a l’atenció a la ciutadania.

Borsa de treball

Així mateix, la consellera ha anunciat que aquest divendres s’obrirà la borsa de treball per a professionals sanitaris jubilats o titulats que vulguen apuntar-se per a treballar. Aquesta borsa estarà accessible des del web de la Conselleria de Sanitat. També ha agraït la col·laboració dels col·legis de metges de València, Alacant i Castelló per a mobilitzar professionals i recursos.

D’altra banda, Barceló ha a anunciat que s’ha eliminat la caducitat de les targetes sanitàries per als pròxims dos mesos, amb possibilitat de prorrogar-ho encara més. Aquesta mesura afecta unes 6.000 persones usuàries. L’objectiu és evitar que la ciutadania s’haja de desplaçar al centre de salut per a renovar la targeta.

També et pot interessar

stats