La Comunitat Valenciana rep 89.000 tests ràpids

Es destinaran de manera prioritària al personal sanitari i essencial i a les residències de majors.

Kit de tests ràpids destinats a la Comunitat Valenciana
Kit de tests ràpids destinats a la Comunitat Valenciana / Govern d'Espanya

La Comunitat Valenciana ha rebut aquest dilluns 88.973 tests ràpids per a la detecció de la Covid-19, proporcionats pel govern central. Formen part d'un enviament del Ministeri de Sanitat, que n'ha repartit un milió entre les comunitats autònomes.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha explicat que es destinaran de manera prioritària al personal sanitari i essencial i a les residències de majors. A més, ha apuntat que també seria lògic que es realitzen les proves als treballadors que es reincorporen als seus llocs per a evitar que es convertisquen en un nou focus de contagi.

Segons ha explicat el president de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, en la videoconferència amb els presidents autonòmics, l'objectiu d'aquest repartiment és contindre la propagació del coronavirus.

Aquest tipus de proves té una sensibilitat del 64% en pacients que acaben d'iniciar els símptomes de la Covid-19 i de més del 80% en les infectades durant set o més dies.

Segons el Ministeri de Sanitat, aquests tests ràpids es dirigiran a hospitals i col·lectius vulnerables com les residències de majors, i s'utilitzaran com a proves complementàries a les proves PCR. Els pacients que donen positiu en una d'aquestes proves seran casos confirmats, i si donen negatiu hauran de realitzar una PCR.

També et pot interessar

stats