La Comunitat Valenciana rep 39.000 dosis més de la vacuna de Pfizer

Sanitat Universal ja ha administrat més de 200.000 unitats de les diferentes vacunes contra el coronavirus entre la població.

Caixes amb la vacuna de Pfizer-BioNTech en una imatge d'arxiu
Caixes amb la vacuna de Pfizer-BioNTech en una imatge d'arxiu / Delegació del govern espanyol (Europa Press)

La Comunitat Valenciana rep aquest dilluns 39.000 dosis més de la vacuna de Pfizer-BioNTech. La nova remesa es trasllada per carretera, custodiada per un dispositiu policial, i la seua arribada s'esperava vora les 13 hores, segons ha informat la delegació del govern espanyol. En total, el Ministeri de Sanitat repartirà 483.000 dosis entre les diferents autonomies, de les prop d'1,8 milions que espera haver distribuït al llarg de febrer al conjunt de l'Estat.

Quan el departament de Sanitat Exterior del govern espanyol comprove el bon estat del carregament, les vacunes es traslladaran a la Conselleria de Sanitat Universal, que les distribuirà a les tres províncies.

L'enviament consta de 34 safates amb 195 vials, de cadascun dels quals es poden extraure fins a sis dosis, segons el fabricant. O fins a set, segons ha demostrat ja la perícia dels professionals d'infermeria d'alguns departaments de salut valencians.

La Comunitat Valenciana ha administrat 210.000 dosis de les vacunes de Pfizer-BioNTech, Moderna i Astrazeneca des de l'inici de la campanya, el 27 de desembre de 2020. La Generalitat preveu accelerar el ritme de vacunació al començament de març, quan espera rebre 272.610 dosis de la vacuna desenvolupada pel consorci Pfizer-BioNTech, que dedicarà a immunitzar les persones majors de 80 anys.

També et pot interessar

stats