La Comunitat Valenciana registra la xifra més gran de nous contagis en un dia: 584

El nombre total de positius és de 3.200, un 22,3% més que en la jornada anterior, i ja han mort 167 persones.

VÍDEO | La Comunitat Valenciana registra la xifra més gran de nous contagis en un dia: 584

L’últim balanç d’afectats pel coronavirus a la Comunitat Valenciana deixa la xifra més gran de nous contagis en un dia, 584. És un increment un 30% superior del que es va registrar dimecres. Dels casos nous, 181 són a la província d’Alacant, 301 a la de València i 102 a la de Castelló. La xifra total de positius ascendeix a 3.200, un 22,3% més dels que es registraren en el balanç del dia anterior: 373 a la província de Castelló, 1.039 a la d’Alacant i 1.788 a la de València.

A més, en les últimes 24 hores s’han registrat 24 víctimes mortals més. Des que va començar la pandèmia han mort 167 persones diagnosticades amb el virus: 14 a Castelló, 72 a València i 81 a Alacant.

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha explicat que hi ha 1.278 persones hospitalitzades, 144 a la província de Castelló (30 a l’UCI), 410 a la d’Alacant (72 a l’UCI) i 724 a València (128 a l’UCI). A més, 57 persones han rebut l’alta, 13 més: 4 a Castelló, 17 a Alacant, i 36 a València.

Així mateix, 551 professionals sanitaris han donat positiu, dels quals huit estan a l'UCI. 9.949 proves han donat negatiu, i el telèfon habilitat per la Conselleria de Sanitat Universal ha rebut fins ara 44.200 telefonades. A més, 1.946 professionals sanitaris jubilats i titulats s’han inscrit en la borsa de treball habilitada.

Situació en residències de majors

Pel que fa a la situació a les residències de persones majors, un dels àmbits que més preocupa, hi ha 49 residències amb casos positius, 6 a Castelló, 13 a Alacant, i 30 a València. Des de l’inici de la crisi del coronavirus 44 residents en centres per a persones majors han mort (1 a Morella, 26 a Alcoi, 2 a la Vila Joiosa, 2 a Petrer, 1 a la Nucia, 9 a Torrent, 1 a Montcada, 1 a Alaquàs i 1 a València). Entre els residents hi ha 14 persones que han donat positiu a Castelló, 84 a Alacant i 123 a València. També hi ha 67 professionals de residència que han donat positiu i 407 treballadors en quarantena. Barceló ha confirmat que ja es coneix l'origen del brot de coronavirus que afecta la residència de majors d'Alcoi, on han mort 26 residents. Sembla que els contagis aparegueren a través d'un treballador del geriàtric.

Respecte als protocols establits a les residències, ha explicat que “en el cas de les residències intervingudes per la Conselleria de Sanitat, quan hi ha un cas positiu és la Conselleria la que es fa càrrec de la part sanitària de la residència i d’adoptar mesures per al control i el tractament de la pandèmia. A més, es designa un responsable del departament de salut de l’àmbit on està adscrita la residència per al proveïment de recursos humans i materials”. Barceló ha insistit també que “totes les residències estan subjectes a la inspecció per part de la Conselleria amb 83 inspectors que acudeixen a les residències no intervingudes per a garantir que se segueixen els protocols”. Segons la consellera, les inspeccions van començar ahir a Castelló i València i hui ho faran a Alacant.

Nou procediment en línia

D'altra banda, Barceló ha explicat que aquest dijous es posarà en marxa en la pàgina web de la Conselleria de Sanitat el procediment en línia per al seguiment de les persones que presenten símptomes compatibles amb el Covid-19. Aquest sistema també estarà disponible pròximament a través d’aplicacions mòbils.

Amb el nou sistema, les persones que presenten símptomes compatibles amb el coronavirus podran accedir amb el seu número SIP, data de naixement i telèfon de contacte per a garantir també la seua privacitat. Amb aquestes dades, els usuaris podran concertar una cita amb el seu centre de salut habitual. Una vegada fet aquest procediment, rebran una telefonada del seu centre de salut per a confirmar el procés i a través del web s’informarà de l’estat de la cita.

Si la persona s’identifica com a possible cas de Covid-19, es programaran cites amb telefonades periòdiques des del centre de salut per a fer el seguiment de l’estat de salut per part del facultatiu.

També et pot interessar

stats